• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Vječiti derbi na startu nove sezone

Rukometaši Partizana kreću u odbranu titule prvaka Srbije ni manje, ni više nego protv "vječitog rivala" - Crvene zvezde!

 RUKOMET: Vječiti derbi na startu nove sezone Izvor: MONDO

Na skupštini Zajednice rukometne Superlige, žrijebom su određeni takmičarski brojevi klubova za narednu sezonu, a potom i određeni parovi za narednu sezonu.

Voljom žrijeba već u 1. kolu Superlige, 19. septembra, sastaće se Crvena zvezda i Partizan.

U novoj sezoni u Superligi igraće 16 klubova. To su:

Partizan, Kolubara (Lazarevac), Crvena zvezda, Dinamo iz Pančeva, Smederevo, Jugović iz Kaća, Vojvodina iz Novog Sada, Tarket (Bačka Palanka), ORK Niš, Radnički iz Kragujevca, zrenjaninski Proleter, Priboj, Metaloplastika iz Šapca, Crvenka, PKB iz Padinske Skele (Beograd) i Planinka iz Kuršumlije.

Najveći favorit za osvajanje titule prvaka Srbije, prema opštim ocjenama, biće branilac trofeja u Kupu, Kolubara. "Krtice" su se silno pojačale za narednu sezonu. Došle su legende rukometa, nekadašnji reprezentativci, golman Nenad Puljezević i Nedeljko Jovanović, a u novoj sezoni dres Kolubare nosiće i Nemanja Pribak, David Rašić, Obrad Radulović, Mladen Rakčević, golman Ratko Vujović i Ivan Pongračić.

Kolubaru su tokom ljetnog prelaznog roka napustili Dejan Nikolić, Stevan Simić, Nemanja Sudžum, Predrag Dačević, Lazar Savić, Milan Pavlov i golman Šandor Hodik.

Partizan je uglavnom sačuvao okosnicu tima iz prošle sezone. U Italiju je otišao je Nenad Radosavljević najstandardniji igrač Partizana u protekle dve godine, a došli su juniorski reprezentativac, 20-godišnji Miloš Kostadinović, koji igra na poziciji desnog krila i 22-godišnji Stefan Babić, koji igra na poziciji srednjeg beka.

Crno-bijeli će od 4. do 6. septembra igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako prođu kvalifikacije u Norveškoj, igraće u grupi C LŠ u kojoj su: Sijudad Real (Španija), Zagreb (Hrvatska), Hamburg (Njemačka), Handbold (Danska) i Alingsas (Švedska).

U Zvezdu se vratio njen nekadašnji kapiten, srednji bek Milan Ćorović, koji je, interesantno, početkom prošle sezone branio boje Partizana, a potom je šest mjeseci igrao u francuskom Nimu.

Pričalo se da će Zvezda dovesti pojačanja iz Rusije, ali od toga nema ništa. Uprava crveno-bijelih, pojačana novim generalnim menadžerom Nenadom Peruničićem, ima u planu dovođenje dvojice igrača, čija se imena, za sada, drže u tajnosti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC