• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armenulić: Ana, mijenjaj trenera!

"Ona je prije godinu dana bila jedna od najboljih serverki na svijetu, a sada...", kaže Armenulić i preporučuje trenere Štefi Graf i Žastin Enan.

 Armenulić: Ana, mijenjaj trenera! Izvor: MONDO

Radmilu Armenuliću, čuvenom selektoru jugoslovenske Dejvis kup reprezentacije, nimalo se ne dopadaju igre Ane Ivanović, čak ni njeno ponašanje na terenu, odluke u igru.

U intervjuu za "Press", iskusni stručnjak prognozira da će Anin pad na WTA listi biti nastavljen.

"Čini se da Ana još od Olimpijskih igara u Pekingu ne može da nađe formu. Ona se trudi, trenira, ali zasad neuspješno. Bojim se da da će se ovaj trend u njenoj igri nastaviti do kraja godine. Ana mora da promijeni pristup igri. Trebalo bi da gradi igru, a ne da sve pokušava da riješi jednim udarcem. Ona mi djeluje kao da je zbunjena, da ne kažem u panici", izjavio je Armenulić.

"Naravno, ne bi smjela da odustaje, jer ona ima mnogo kvaliteta, koji su je doveli do prvog mjesta. Ona se već duže vrijeme muči, a ja dobro znam kako to teško pada igračima. Servis joj je katastrofalan, kao i forma. To je obeshrabruje", dodaje on.

Poraz od malo poznate Melinde Cink u drugom kolu Sinsinatija samo je potvrdio da je osvajačica gren slem turnira i bivši reket Broj 1 u velikoj krizi koja traje. I traje...

Uprkos padu na 11. mjesto WTA liste i tome što ove sezone nije osvojila turnir, Ana se ne odlučuje da promijeni trenera, već je u dogovoru sa istim odlučila da promijeni servis!? To joj je nekad bio jedan od najjačih aduta, a sada jedva uspijeva da prebaci lopticu preko mreže...

"Nije mi jasno zašto su se odlučili na promjenu načina serviranja jer je zbog toga potpuno izgubila koordinaciju pokreta. Ona je prije samo godinu dana bila jedna od najboljih serverki na svijetu, a sada, ma, vidite i sami...", ocjenjuje Armenulić.


"Roditelji se ljute na mene kad kritikujem"

On misli da je vrijeme da Ana promijeni nešto drugo.

"Ana će morati da nađe pravog trenera, ozbiljnog stručnjaka koji bi se pozabavio njenim udarcima, prije svega servisom. Takođe joj je taktika loša pošto često izlazi na mrežu, a da prije toga ne izgradi poen. Prilično nerezonski... Ona sada nema ličnog trenera, već o njenoj formi brine 'Adidasov' stručnjak Sven Greneveld. Naravno, to nije dobro, pošto on nije stalno uz nju", kaže Armenulić.

Kao čovjek koji je cijeli život u tenisu, Armenulić smatra da bi Ana trebalo prvo da pozove...

"Preporučio bih joj dva stručnjaka. Na prvom mjestu to je Hajnc Gintard, koji bi, po mom mišljenju, bio idealan za nju. Švajcarski stručnjak je od 1991. do penzije vodio Štefi Graf. Na drugom mjestu je Karlos Rodrigez, koji je bio trener Žistin Enan", savjetuje Armenulić, koji ističe da Anini roditelji nikako nisu i ne mogu da budu odgvorni za pad u karijeri svoje kćerke.

"Koliko ja znam, njena majka Dragana se izuzetno korektno ponaša i ne miješa se u posao trenera, već joj služi najviše kao moralna podrška. Uopšte, njeni roditelji su ljudi na mjestu i čini se da postoji problem sa izborom stručnog štaba. Ja kada kritikujem, umijem da naljutim njene roditelje, ali vjerujte, ja navijam za Anu i želim joj sve najbolje", podvukao je Armenulić za kraj.

Ana je zbog jedne sudijske odluke na meču sa Melindom Cink došla na ivicu plača... To je očigledan pokazatelj da naša teniserka nema ni trunke samopouzdanja i da najveći broj grešaka, ishitrenih poteza u igri, za razlog ima to što Ana više ne vjeruje u svoje mogućnosti, koje su je dovele u krug osvajačica Rolan Garosa 2008. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC