• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena u polufinalu, Novak stao

Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira u Sinsinatiju, a Đoković je zaustavljen u četvrtfinalu turnira Masters serije u Montrealu.

 Jelena u polufinalu, Novak stao Izvor: MONDO

Najbolja srpska teniserka "počistila" je Sibil Bamer - 6:0, 6:3, dok je četvrti reket svijeta ponovo poražen od Endija Rodika - 4:6, 6:7(4).

Jelena je osmi put u devetom meču pobijedila Austrijanku, i to za samo sat vremena igre.

Peta teniserka svijeta je u prvom setu očitala lekciju 29. igračici sa WTA liste. Napravila je samo četiri neiznuđene greške, a protivnici prepustila samo deset poena - 6:0.

U nastavku se vodila izjednačenija borba. Jelena je napravila brejk za 4:2, Sibil Bamer je odmah uzvratila, ali je Jelena napravila "rekontru" za 5:3 što ju je dovelo na domak pobjede. Zatim je samo "zakucala" Austrijanku - 6:3.

Na kraju, Džej Džej je imala 15, a Sibil Bamer 26 neiznuđenih grešaka.

Inače, 29-godišnja Sibil Bamer je prethodno eliminisala drugog nosioca, Serenu Vilijams.

"Pobijedila je mnoge dobre teniserke na ovom turniru, igrala je baš dobro", rekla je Jelena o Sibil Bamer.

"Međutim, ja sam sa ubjedljivom prednošću u međusobnim duelima dočekala ovaj meč (7:1). Znala sam kako da igram protiv nje. Bilo mi je važno da dobro otvorim meč i ne dozvolim joj da dođe do svoje igre. Ona je atleta i voli da igra duge poene, a to joj nisam dozvolila", ocijenila je Džej Džej.

Naredna protivnica Jelene Janković biće Elena Dementijeva, koja je u četvrtfinalu ubjedljivo savladala Karolinu Voznijacki (6:2, 6:1). Ruskinja je jedno mjesto bolje rangirana, ali Srpkinja ima "duplo" bolji skor u međusobnim duelima - 6:3.

"Sigurno je da će to biti težak meč", počela je Jelena priču o duelu sa Dementijevom.

"Ona igra odlično ove godine, a i do sada smo uvijek igrali teške mečeve. Usredsrediću se na to da izađem na teren i odigram najbolje što mogu", dodala je Jankovićeva.

U drugom polufinalu sastaće se Dinara Safina i Flavija Peneta. Ruskinja je zaustavila zahuktalu povratnicu na WTA tur, Kim Klajsters (6:2, 7:5), a da je u sjajnoj formi, Italijanka je potvrdila i protiv Danijele Hantuhove (6:3, 6:3).




Novak propustio šansu u drugom setu

Endi Rodik je treći put ove godine bio koban za Novaka Đokovića i zaustavio ga u četvrtfinalu Rodžers kupa u Montrealu.

Prvi set odlučen je jednim brejkom, a napravio ga je Amerikanac za vođstvo 4:3 što je kasnije materijalizovao - 6:4.

U nastavku, Rodik je prvi "poklekao" na svom servis gemu. Novak je poveo 3:1, zatim imao 40:15 na svoj servis, ali je uprkos tome Rodik uspio da uzvrati brejkom, u čemu mu je pomogao i "čelendž".

Do vođstva od 4:2 u okršajima sa Đokovićem, peti teniser svijeta je došao poslije taj-brejka u drugom setu. Novak je napravio duplu servis grešku za 4:5, a Amerikanac nije propustio takvu šansu, jer je zatim dva puta servirao - 7:4.

"Fizički se dobro osjećam, krećem se dobro", izjavio je poslije poraza Novak Đoković, koji je 2007. osvojio turnir u Montrealu.

"Ali, jednostavno, postoje neke stvari koje mi ne idu u poslijednje vrijeme i moram što prije da ih ispravim. Sve vrijeme meča sam bio 'blizu', ali kod odlučujućih poena sam mnogo griješio", zaključio je Đoković.

Endi Rodik će u polufinalu igrati protiv Huana Martina Del Potra, koji je eliminisao Rafaela Nadala - 7:6, 6:1.

Na turniru na kome su u četvrfinalu igrala najbolja osmorica tenisera svijeta, u polufinale se plasirao samo jedan iz "prve četvorke", i to Endi Marej, pošto je Žo Vilfred Conga eliminisao Rodžera Federera - 7:6, 1:6, 7:6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC