• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Vardar osvojio TV turnir šampiona

Skopski "Vardar" osvojio je prvo mjesto na 41. međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2009", pošto su pobijedili "Bosnu" 23:19 (9:8).

 RUKOMET: Vardar osvojio TV turnir šampiona Izvor: MONDO

Treće mjesto osvojila je ekipa "Kretej" iz Francuske, četvrto "Vaker tun" iz Švajcarske, peto domaća "Sloga", šesto "Budućnost" iz Crne Gore, sedmo "Nordhorn" iz Njemačke, a osmo i posljednje mjesto ekipa "Paok" iz Grčke.

Za najboljeg igrača turnira proglašen sinoć je Marko Simović iz ekipe "Vardara", za naboljeg strijelca, sa 30 postignutih golova, proglašen je Nikola Dokić iz "Sloge", a najbolji golman je Petar Angelov iz ekipe "Vardara".

Trofej za fer-plej osvojila je ekipa "Sloge".

Tri najbolje ekipe, pored pehara, dobile su novčane nagrade i to za prvo mjesto 13.000 evra, za drugo 7.000 i za treće 5.000 evra, a turnirske trofeje dobili su najbolji igrač, najbolji strijelac, najbolji golman i fer-plej ekipa.

Na turiru ekipe "Vardar" i "Bosna" učestvuju sedmi put, "Kretej" četvrti, "Vaker tun" i "Nordhorn" drugi put, "Budućnost" i "Paok" prvi put, dok je ekipa "Sloge" učestvovala pod raznim imenima na svim dosadašnjim turnirima.

U dosadašnjim nastupima na turniru, pobjednički pehar ekipa "Vardara" osvojila je dva puta - 2003. i 2009. godine, a po jednom "Nordhorn" (2008), "Kretej" (2002) i "Sloga" (1987).

Turnir je uvršten u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i igra se na Gradskom poligonu malih sportova u Doboju.

Pokrovitelj 41. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2009" je Vlada Republike Srpske, a generalni pokrovitelj i sponzor opština Doboj.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC