• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Šampionka Jelena!

Jelena Janković osvojila je renomirani turnir u Sinsinatiju, savladavši Dinaru Safinu rezultatom 6:4, 6:2 za sat i 25 minuta.

 SINSINATI: Šampionka Jelena! Izvor: MONDO

Kao što je i sama Jelena Janković izjavila, prošlo je mnogo vremena otkako je posljednji put igrala ovako važan meč.

Kakvu je partiju pružila protiv Dinare Safine, trenutno prve igračice svijeta, Jelena će na US openu i turnirima u drugom dijelu sezone ponovo biti svrstana u najuži krug favorita za titule.

Srpska teniserka osvojila je turnir WTA Premijer kategorije u Sinsinatiju, savladavši Safinu rezultatom 6:4, 6:2 za sat i 25 minuta.

Jankovićeva je "pokupila" i svoj najvredniji ček u 2009. godini, koji glasi na 350.000 dolara.

Njoj je ovo jedanaesta titula u karijeri, ali tek druga ove godine. Ili prva važna titula, pošto je jedinu prije Sinsinatija osvojila na minornom turniru u Marbelji.

Ako ne računamo taj turnir, najveći uspjeh joj je bilo polufinale Pariza, još u februaru, kada je poražena od Ameli Morezmo.

Ali u duelu sa Safinom pokazalo se da Jelena nije pričala koješta, kada je poručila da se opet osjeća lagano i da joj se vratila želja za tenisom. U duelu sadašnje i bivše "broj jedan" - od kojih nijedna nema u kolekciji trofej sa Grend slem turnira - Ruskinja u nedjelju nije imala šta da traži.

U "vinerima" je bilo 18:18, ali u neiznuđenim greškama 16:29. Jelena je bila precizna na prvi servis u čak 66 odsto slučajeva.

"Džej Džej" napravila je prvi brejk za vođstvo od 2:1 i to joj je bilo dovoljno za osvajanje seta, pošto je na svoj servis osvajala gemove kao da je sa druge strane 101, a ne prva na svijetu.

Drugi set počela je sa dva brejka i prednošću od 3:0, Safina je smanjila na 3:2 i dala sebi tračak nade, međutim, Jelena je poslije lekarskog tajm-auta (bol u kolenu) nanizala još tri gema i slavljenički podigla ruke u vazduh!

"Prošlo je mnogo otkako sam bila dio ovakvog finala. Zato mi je drago što sam uspjela da odigram na visokom nivou. Bila sam koncentrisana od početka, morala sam da budem i zbog vjetra koji je duvao. Polufinale (protiv Dementijeve) je takođe bilo teško, hvala publici koja me je bodrila", izjavila je Jankovićeva neposredno poslije meča.

Da je za koji dan ne čeka nastup na podjednako važnom turniru u Torontu, a kroz dvije nedjelje i početak US opena - mogla bi da "pošteno" proslavi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC