• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lorenco: Gotovo je, titula je Rosijeva

Horhe Lorenco priznao je da nakon pada u Brnu nema šanse da osvoji titulu u Moto GP šampionatu. Ona je, kaže, već u rukama Valentina Rosija.

 Lorenco: Gotovo je, titula je Rosijeva Izvor: MONDO

Lorenco je u nedjelju na trci u češkom Brnu uspio da pretekne klupskog kolegu i najvećeg konkurenta za titulu, ali je pet krugova prije kraja izletio sa staze i tako praktično ostao bez šansi za osvajanje titule.

Rosi šest trka prije kraja ima 50 bodova više od Španca, a Lorenco ističe da će se sada koncentrisati na to da ostane na drugom mjestu generalnog plasmana.

“Ukoliko se nešto jako čudno ne desi, sve je izgubljeno. Moram prestati razmišljati o tituli i raditi od trke do trke jer situacija je prekomplikovana” rekao je Lorenco za “Gazeta delo sport”.

On je dodao da osim što se bori protiv najboljeg motocikliste u istoriji ima problem i sa motorom i fizičkom kondicijom, ali da ne traži izgovor za neuspjeh.

“Valentino je najbolji i šampionat je u njegovim rukama. Sada mogu samo da razmišljam o tome da završim drugi”, istakao je Lorenco.



Njegov rival Valentino Rosi izjavio je da je Lorenco izgorio u želji da ga pobijedi u Brni, ali da ga razumije, jer svi žele da mu skinu “skalp”.

“Lorenco je pretjerano želio da me pobijedi. Ja sam veliki motiv drugim vozačima. Dugo sam na vrhu i njihov trijumf bi značio da mi skidaju s glave krunu najboljeg. S obzirom na moju formu i trenutnu formu Jamahe, teško da iko može biti brži od mene. Najbolje što možete je da budete brzi kao ja”, samouvjeren je “Doktor”.

Osim Lorenca, od titule se praktično oprostio i trećeplasirani u generalnom plasmanu Australijanac Kejsi Stoner koji je uzeo kratak predah zbog zdravstvenih problema.

Vozač Dukatija nije nastupio u Brnu, a neće voziti ni dve naredne trke, pa Valentinu Rosiju teško da nešto može pomrsiti račune u njegovom pohodu na devetu titulu svjetskog prvaka u Moto GP šampionatu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC