• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Debakl Isinbajeve, Jamajčanke kao vjetar!

Svjetska rekorderka u skoku s motkom nije uspjela da preskoči ni jednu visinu na SP u Berlinu. "Dupla kruna" Jamajke na 100 metara!

 ATLETIKA: Debakl Isinbajeve, Jamajčanke kao vjetar! Izvor: MONDO

Senzacija u skoku sa motkom za žene! Svjetska rekorderka, Ruskinja Jelena isinbajeva ostala je ne samo bez zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, nego i bez odličja uopšte!

Prvi put u istoriji, Poljska je dobila svjetsku prvakinju u toj disciplini, pošto je Ana Rogovska sa visinom 4.75 metara bila bolja od konkurencije. Interesantno, drugo mjesto podijelile su Amerikanka Čelsi Džonson i Poljakinja Monika Pirek, koje su preskočile 4.65.

Jelena Isinbajeva je, samouvjereno, odlučila da skače tek na visini o 4.75, ali je prvi pokušaj bio više nego loš. Nije uspjela čak ni da dobaci do ljestvice. Potom je odlučila da sačuva dva preostala skoka i da se oproba na visini od 4.80.

Za to vrijeme, Poljakinja Rogovska preskočila je 4.75 i čekala je da vidi šta će uraditi Isinbajeva. Kada je Ruskinja i drugi put oborila ljestvicu, nastalo je neopisivo slavlje Poljaka na stadionu u Berlinu.

Iznenađenje se dogodilo i u trci na 3.000 metara stipl za žene. Svjetska rekorderka, Ruskinja Galina Galkova vodila je do posljednjeg kruga, ali je Španjolka Marta Domingez vrebala iz sjenke. Galkina je, u međuvremenu, padala i nije mogla da izdrži tempo, a Domingez je držala "na oku" drugu Ruskinju Radzvansku i u sjajnom finišu domogla se zlatne medalje u vremenu devet minuta, sedam sekundi i 32 stotinke.

Galkina je ostala bez medalje.

Jamajčani mogu da se pohvale da imaju najbrže ljude na planeti! Usein Bolt je u finalu muškaraca na 100 metara letio do nestvarnih 9,58 sekundi, a Asafa Pauel osvojio bronzu.

U ženskoj konkurenciji, Jamajka je opet uzela dvije medalje, ali zlatnu i srebrnu. Nova svjetska šampionka je Šeli-En Frejzer, koja je ostvarila treći najbrži rezultat svih vremena - 10,73 sekunde.

Druga je bila njena sunarodnica Kiron Stjuart - 10,75, a treća Amerikanka Karmelita Džeter - 10,90.

Svjetska šampionka iz Osake, Veornika Kembel Braun bila je četvrta, u vremenu 10,95.

Etiopljanin Kenenisa Bekele ušao je u istoriju svjetske atletike i stao rame uz rame uz čuvenom Hajleu Gabreselasiju. Bekele je četvrti put uzastopno postao svjetski prvak na 10 kilometara, isto koliko je puta to bio i njegov stariji sunarodnik.

Bekele je još jednom sjajno taktički istrčao trku, koju je zanimljivom učinio momak iz Eritreje Zersenaju Tadeseu. Tadese je žestoko trčao i posustao je tek u posljednjem krugu, kada je Bekele pokazao zašto je Broj 1 u ovoj disciplini.

Etiopljanin je pobjedio u vremenu 26 minuta, 46 sekundi i 31 stotinka, što je novi rekord svjetskih prvenstava. Treći je bio Kenijac Dneima Masai.

U ponedjeljak su se radovali i Slovenci, koji imaju svjetskog prvaka u bacanju kladiva. Reč je o Primožu Kozmusu. Olimpijski prvak i vicešampion iz Osake, kolekciji medalja sada je dodao i zlatnu iz Berlina, hicem od 80,84 metara.

Drugo mjesto osvojio je Poljak Simon Ciolkovski (79,30 metara), a bronzana medalja pripala je Rusu Alekseju Zagornom (78,09 metara).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC