• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Južnoafrička atletičarka - Muško ili žensko?

Južnoafrička atletičarka Kaster Semenija moraće da se podvrgne provjeri pola zbog nevjerovatnog napretka u posljednjih godinu dana.

 Južnoafrička atletičarka - Muško ili žensko? Izvor: MONDO

Provjera je, kako je saopštila Međunarodna atkletska federacija (IAAF) obavezna za finalistu trke na 800 metara na prvenstvu svijeta u Berlinu, a rezultati medicinskih testova koji dokazuju pol biće poznati po završetku prvenstva.

"Semenija može da učestvuje u večerašnjem finalu, jer mi ne posjedujemo dokaze koji bi osporili njeno pravio da trči", rekao je portparol IAAF Nik Dejvis.

Osamnaestogodišnja Semenija ostvarila je 31. jula lični rekord na 800 metara sa 1:56,72 minuta, što je osam sekundi bolje vrijeme od njenog najboljeg rezultata ostvarenog 2008. godine.

U srijedu je saopšteno i da je petoro atletičara Jamajke, koji su prošle sedmice bili pozitivni na antidoping testu, a u utorak dobili privremenu dozvolu svoje nacionalne federacije da se takmiče na prvenstvu svijeta u Berlinu, ipak povučeno sa ovog takmičenja.

Sprinteri Johan Blejk, Marvin Anderson i Šeri En Bruks, kao i Ajlodin Fodergil i Lensford Spens bili su pozitivni na nedozvoljeno sredstvo metilksantin, ali im je u utorak privremeno omogućeno da se takmiče u Berlinu dok se ne uradi B analiza njihovih uzoraka.

"Jamajčanska federacija neće prijaviti ove atletičare za prvenstvo sveta u Berlinu ",. rekao je Dejvis.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC