• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Đokoviću balkanski derbi

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, pobjedom je započeo učešće na turniru ATP Masters serije u Sinsinatiju.

 SINSINATI: Đokoviću balkanski derbi Izvor: MONDO

Sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4), Đoković je savladao svog dobrog prijatelja, Hrvata Ivana Ljubičića, koji mu je odlično parirao u većem dijelu meča.

Đoković i Ljubičić su se do Sinsinatija sastajali tri puta. Srpski teniser je dva puta dobio (bez izgubljenog seta), a izgubio jednom - još 2006. na turniru u Zagrebu.

Hrvatski veteran u glavni žrijeb se probio kroz kvalifikacije, a u prvom kolu je savladao Francuza Florana Seru, i to pošto je izgubio prvi set.

Đoković je odlično servirao u prvom setu, ali nikako nije uspjevao da napravi brejk na servis Ljubičića.

Za razliku od njihova prethodna dva susreta, koje je Srbin relativno lako dobijao bez izgubljenog seta, u ovom meču Ljubičić je iznenadio odličnom i motivisanom igrom, posebno u prvom dijelu meča, koji je trajao čak jedan sat.

Forhend je bio najjači adut Ljubičića u prvom setu. Ipak, u taj-brejku, hrvatski teniser je popustio, a Đoković to iskoristio za vođstvo od 1:0 (u taj brejku 7-5).

Na početku drugog seta, Đoković odmah uzima servis Ljubičiću, što je bio uvod u, manje-više, rutinski završetak, mada je to bila sve samo ne laka pobjeda.

Interesantno, Ljubičić je jedinu brejk loptu na meču imao upravo u trenutku kada je Đoković servirao za meč - 30:40! Ipak, srpski teniser se pribrao i vezao tri poena za pobjedu.

Ostaće upamćen i fantastičan podatak - Đoković je imao 35 uspješnih prvih servisa, a čak 34 je pretvorio u svoj poen.

Srpski teniser će se u osmini finala sastati sa Francuzom Žeremijem Šardijem, kojem je Amerikanac Džon Ajzner predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu Šardija u trećem setu 4:1.

Titulu u Sinsinatiju brani Britanac Endi Marej (prošle godine u finalu dobio Đokovića - 7:6, 7:6), koji je turnir započeo pobedom nad Špancem Nikolasom Almagrom 2:0 (7:6, 6:2). Španac je propisno namučio Mareja u prvom setu, kome je dobro došla i kratka pauza zbog kiše pri vođstvu Almagra od 6:5.

U ostalim mečevima, Australijanac Kris Gučione, koji je dobio "vajld kard" za učešće na ovom turniru, u 2. kolu savladao je Francuza Žoa Vilfrida Congu sa 2:0 u setovima (7:6, 6:2).

Garsija Lopes je u dva seta pobijedio Mihaela Južnjeg, istim rezultatom slavio je i Pol-Anri Matje protiv Hrvata Ive Karlovića, Rodžer Federer nije imao većih problema Akasusa, a Radek Štepanek je dobio Marata Safina poslije tri seta...

Šampionu Sinsinatiju sleduje ček na 443.500 dolara, uz 1.000 ATP poena, koji se podrazumijevaju na turnirima ovog ranga.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC