• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena već na završnom turniru

Serena Vilijams je zahvaljujući dobrim partijama ove sezone već obezbjedila plasman na završni turnir sezone.

 Serena već na završnom turniru  Izvor: MONDO

On će se održati od 27. oktobra do 1. novembra u Dohi.

Amerikanka se tako priključila najboljoj na svijetu Dinari Safinoj, koja je još prije dvije nedjelje osigurala učešće na prestižnoj smotri najboljih teniserki godine.

Na turniru u Dohi, čiji će ukupni nagradni fond iznositi 4,45 miliona dolara, učešće će uzeti osam najboljih igračica sezone, kao i četiri najbolja ženska dubla u 2008.

Serena je plasman na završni turnir sezone obezbjedila zahvaljujući osvajanju dva od tri do sada odigrana gren slema u 2008, Australijan Openu i Vimbldonu, kao i plasmanu u finale prestižnog turnira u Majamiju.

Ona je ove godine 11 nedjelja provela na prvom mjestu WTA liste (od 2. februara do 11. aprila), prije nego što ju je na liderskooj poziciji smijenila Safina. Amerikanka je ujedno ove sezone najviše zaradila od svih teniserki u "karavanu" - blizu četiri miliona dolara.

"Veoma sam srećna što sam deveti put u karijeri uspjela da se domognem plasmana na završni turnir sezone. Sigurna sam da neće biti lako igrati protiv najboljih igračica svijeta, ali se veoma radujem što ću učestvovati na tako kvalitetnom turniru", istakla je Serena Vilijams, koja je 2001. trijumfovala na završnom turniru u Minhenu i još dva puta igrala finale.

Serena će se u Dohi takmičiti i u konkurenciji dublova sa starijom sestrom Venus. Njih dvije su zahvaljujući titulama na Aus Openu, Vimbldonu i turniru u Stenfordu stigle do drugog mjesta svjetske liste parova, što im garantuje mjesto na finalnoj godišnjoj smotri najboljih teniserki u Kataru.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC