• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Novak otpisao i Šardija

Novak Đoković na turniru ATP Masters serije u Sinsinatiju radi ono što se od njega i očekuje - pobjeđuje slabije rangirane tenisere od sebe.

 SINSINATI: Novak otpisao i Šardija Izvor: MONDO

Poslije iskusnog Ivana Ljubičića, Novak je u četvrtak savladao vršnjaka iz Francuske, solidnog Žeremija Šardija - 7:5, 6:3 poslije nešto više od sat i po igre.

Najbolji srpski teniser i četvrti nosilac na ovom turniru, u četvrtfinalu će se sastati sa pobjednikom meča Nikolaj Davidenko (Rusija, 8) - Žil Simon (Francuska, 9).

Novak je oba seta sa Šardijem odigrao po sličnom principu. Odmah je oduzimao servis Šardiju (2:0), ovaj je brzo vraćao rezultat u ravnotežu, ali na kraju nije mogao da odoli kvalitetnijem igraču.

Odlučujući brejk u prvom setu napravio je u posljednjem gemu, mada je do tada propustio veliki broj prilika.

U drugom je poslije brejka Šardija za 3:2 odmah uzvratio, povećao vođstvo na 4:2 i 5:2, a onda uz malo problema na svoj servis (0:30, 40:40) priveo meč kraju.

Đoković je iskoristio četiri od ukupno deset brejk lopti, imao je duplo manje neiznuđenih grešaka (17:36) i za nijansu manje viner udaraca (17:21). Na mrežu je izlazio rijetko, ali je uvijek bio uspješan (4/4).

Prvi reket svijeta, Rodžer Federer, prepustio je jedan set Davidu Fereru (3:6, 6:3, 6:4) i u narednoj rundi sastaće se sa starim rivalom, Lejtonom Hjuitom.

Endi Marej je "pregazio" Radeka Štepaneka - 6:4, 6:1 - a teško da će Francuz Žilijen Beneto u borbi za polufinale proći mnogo bolje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC