• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pauel: Naučio bih Bolta da skače u dalj

Svjetski rekorder u skoku u dalj zadivljen Useinom Bolton i tvrdi da bi Jamajčanin mogao da bude najbolji i u njegovoj disciplini.

 Pauel: Naučio bih Bolta da skače u dalj  Izvor: MONDO

Cijeli svijet je zadivljen Useinom Boltom, koji je svjetskim rekordima na 100 i 200 metara zadivio svijet na SP u Berlinu. Nije ravnodšan ostao ni Amerikanac Majk Pauel, aktuelni svjetski rekorder u skoku u dalj.

Pauel, koji je najbolji skok svih vremena od 8,95 metara izveo na SP u Tokiju 1991. godine, izjavio je da bi Bolt zbog svoje visine i brzine bio idealan skakač u dalj.

"Visinom od 1,95 metra on je tip atletičara koji ima zastrašujuće predispozicije za skok u dalj. Njegov potencijal se riječima ne može opisati", rekao je Pauel i u šali dodao da bi mogao da pokaže Boltu "kako da skoči devet metara, ali naravno, uz mali honorar".

Bolt je jedini sprinter u istoriji svjetske atletike kome je pošlo za rukom da istovremeno drži olimpijske i svjetske titule u obe sprinterske discipline, kao i svjetske rekorde.

"Radi se o čudu prirode, za koje ne postoje granice. Boltova atletska genijalnost je neuporediva. On jednostavno, uništava svoje protivnike, čineći da se oni pored njega osjećaju kao djeca", izjavio je Pauel.

Amerikanac je oborio svjetski rekord poslije 23 godine vladavine prethodnog najboljeg rezultata svih vremena Amerikanca Boba Bimona (8,90), postavljenog na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine.

(Tanjug, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC