• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Sudije, u šta gledate?

Jelena Janković smatra da su sudije, čestim greškama, uticale na njen poraz od Ruskinje Klejbanove u četvrtifnalu turnira u Torontu.

 Džej Džej: Sudije, u šta gledate?  Izvor: MONDO

Jelena Janković je u vrlo dobroj formi, ali ju je na putu do novog uspjeha na turniru u Torontu zaustavila 20-godišnja Ruskinja Alisa Klejbanova.

Meč koji je trajao nevjerovatnih 197 minuta i koju svjetski mediji opisuju kao "epsku bitku", srpska teniserka izgubila je poslije tri seta, od kojih su prva dva odlučena u taj-brekovima.

Pobjednica Sinsinatija nije bila bila previše razočarana poslije poraza, ali je istakla da je bilo dosta grešaka sudija i da to ne bi smjelo da se događa, pogotovo ne u završnoj fazi turnira.

"Bilo je dosta loših procjena sudija. Na ovom stepenu takmičenja, ne bi smjelo da bude toliko previda. Bilo je to previše", rekla je Jelena.

Za ovu ocjenu, srpska teniserka imala je podlogu u prvom setu koji je umalo izgubila zbog loše procjene linijskog sudije. Jelena je potom zatražila čelendž koji je potvrdio da je u pravu, a sudija je, valjda, pocrvenio, jer je i sa tribina bilo jasno da je poen bio za srpsku teniserku.

Serija grešaka sudija poremetila je Jeleninu koncetraciju. "U nekim trenucima je sve izgledalo bezveze i smiješno. Nisam znala šta se dešava. Nisam igračica koja se mnogo poziva na snimak, ali u prvom setu sam tražila čelendž i bila sam u pravu. Da to nisam učinila, izgubila bih prvi set", dodala je.

"Kada ima toliko grešaka, to djeluje frustrirajuće. Svaki put kada je loptica bila blizu linije, imate dilemu - tražiti čelendž ili ne. Ali, šta da se radi. Tako je kako je. Dala sam sve od sebe".

Njena protivnica složila se da je bilo nekih grešaka sudija, ali je stala u njihovu odbranu.

"U nekim trenucima bilo im je teško da procijene. Odigrale smo toliko 'tijesnih' udaraca, toliko blizu linija da je za čovjekovo oko bilo nemoguće da uhvati gdje je loptica zaista pala. Bilo je dosta elektronike danas. I meni je bilo teško da vidim gdje su neke loptice pale", rekla je Klejbanova.

Ruskinja je dodala da je to bio mnogo teži meč sa mentalne, nego sa fizičke strane.

"Fizički, nisam umorna. Bila je ovo psihološka borba. Kada u meču ima toliko važnih poena, kada je svaka loptica odlučujuća, kada se 'igra na nož', to stvarno utiče na mozak", rekla je 20-godišnja Moskovljanka, koja će se u polfinalu turnira u Torontu sastati sa zemljakinjom Marijom Šarapovom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC