• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SINSINATI: Nole RAFAlno

Novak Đoković je razbio Rafaela Nadala u polufinalu turnira u Sinsinatiju - 6:1, 6:4.

 SINSINATI: Nole RAFAlno Izvor: MONDO


Četvrti teniser svijeta je bio mnogo bolji, igrao je odlično, servis ga je "služio" i zasluženo je položio na pleća velikog rivala, poslije sat i 32 minuta borbe.

Srpski teniser dozvolio je Nadalu samo jednu brejk loptu, ali mu nije dozvolio da je iskoristi, a od šest ponuđenih šansi da protivniku oduzme servis iskoristio je tri.

Đoković je smanjio rezultat u međusobnim duelima na 5:14, odnosno prekinuo je niz Nadala od pet uzastopnih trijumfa. Ovo je bio njihov prvi meč poslije istorijskog duela u Madridu u kome je Španac pobijedio 3:6, 7:6, 7:6.

Od početka borbe u Sinsinatiju je bilo jasno ko je gazda na terenu. Novak je napravio brejkove za 3:1 i 5:1 i prvi put u njihovim duelima set je završen rezultatom 6:1.

I u drugom setu je Đoković nastavio u istom ritmu. Kad već nije iskoristio prilike u prvom gemu, jeste u petom. Ponovo je napravio brejk i došao do 3:2.

Španac je do prve i jedine brejk lopte došao u osmom gemu drugog seta, ali je tada Novak odigrao fantastično i "slomio" frenetično borbenog rivala. To je bio posljednji trzaj trećeg igrača svijeta, a Đoković je "vezao" tri sjajna poena i definitivno prelomio meč - 6:4.

Novaka u nedjelju očekuje duel sa teniskim kraljem, koji je u polufinalu savladao Endija Mareja. Đoković je Federera pobjedio četiri puta u 11 mečeva, od kojih posljednja dva puta, i to oba puta ove godine, u Rimu i Majamiju.

Nagradni fond turnira u ATP 1000 u Sinsinatiju je tri miliona dolara, a pobjedniku u singlu pripašće 443.500 dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC