• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole: Federer je favorit, ali...

"Federer je svakako favorit u borbi za trofej, ali ja ću se truditi da ponovim igru kao protiv Nadala i iskoristim svoje šanse", izjavio Đoković.

 Nole: Federer je favorit, ali... Izvor: MONDO

Novak Đoković će se boriti za pehar na turniru u Sinsinatiju, kao i prošle godine, pošto je u polufinalu uspio da nadigra Rafaela Nadala rezultatom 6:1, 6:4.

Srpski teniser je nadvisio velikog rivala u svim elementima igre i tako prekinuo niz od pet uzastopnih poraza.

"Nadal je jedan od najboljih igrača svih vremena i poznato je da se trudi oko svakog poena. Znao sam da moram da mu onemogućim takvu igru, da ga tjeram na greške, i tako stignem do prednosti. Uradio sam sve što je bilo potrebno za pobjedu", izjavio je Đoković poslije duela, kojim je negativni skor u duelima protiv španskog tenisera sada smanjio na 5:14.

"Kao i na prva tri meča na turniru, i protiv Rafe forsirao sam gotovo identičnu igru. To je dalo rezultata i nije bilo razloga da mijenjam", dodao je Đoković, koji je forsirao igru sa osnovne linije, uz žestoke "projektile".

Donedavno najbolji teniser svijeta, Nadal, priznao je nakon poraza da je duga pauza prouzrokovana povredama koljena ostavila traga na njegovu igru, i da još uvijek nije u pravoj formi.

"Znao sam da protiv Novaka moram da igram agresivno, a on je uspjevao da stigne svaku loptu, dok je meni uvek falio korak. Još uvijek nisam 100 odsto spreman, potrebno mi je mnogo više od jednog turnira da se vratim u staru formu i da zaigram ponovo dobro", naglasio je Nadal, koji je nedavno izgubio i drugo mjesto na ATP listi.

Novaka u finalu, umjesto Endija Mareja, kao prošle godine, očekuje Rodžer Federer. Uprkos odličnoj igri u Sinsinatiju, srpski teniser veće šanse za pobjedu daje Švajcarcu, iako ga je ove godine pobijedio u oba odigrana duela, u Majamiju i Rimu.

"Federer je svakako favorit u borbi za trofej. On je najbolji igrač na svijetu. Ipak, ja ću se truditi da ponovim igru kao protiv Nadala i iskoristim maksimalno svoje šanse", naglasio je Đoković uoči finala koje je na programu od 18.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC