• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Topić još ne ide u penziju

Dragutin Topić nije napravio značajaniji rezultat na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, ali ga to neće navesti da okonča karijeru.

 ATLETIKA: Topić još ne ide u penziju Izvor: MONDO

Tridesetosmogodišnji skakač u vis nije uspio da izbori plasman u finale na takmičenju u Njemačkoj, ali će, prema ocjeni selektora srpske reprezentacije, odložiti odlazak u penziju i svoju novu šansu vrijebati na SP u dvorani u Dohi i EP u Barseloni naredne godine.

"Dragutin Topić, nažalost, nije uspio da se plasira u finale skoka u vis, ali to niko od njega nije ni očekivao poslije nastupa njegove supruge Biljane u troskoku. Potpuno se iscrpio i fizički i psihički, kao i svi mi, neprekidno je bio uz nju, pa je zapostavio i svoj trening", istakao je selektor Srbije Dragiša Kuzmanović u izjavi za "Politiku" sumirajući učinak srpskih sportista u Berlinu.

"Što se nas tiče nije ni morao da skače, jer je veoma mnogo uradio za našu atletiku kao trener", dodao je Kuzmanović.

On je rekao da će lično učiniti sve da Topić nastavi da se takmiči.

"Naravno da ćemo ga podržati da i dalje bude aktivan atletičar, a kada bude odlučio da završi takmičarsku karijeru Atletski savez Srbije će mu napraviti dostojan oproštaj", istakao je selektor.

Kuzmanović je ocijenio da je osvajanje četvrtog mjesta Biljane Topić u Berlinu jedini rezultat kojim se Srbija može podičiti na SP. On je dodao da su ostalih sedmoro takmičara bili na nivou ovogodišnjih rezultata ili nešto ispod njih, i da od njih već mnogo više očekuje na predstojećem SP u dvorani, kao i na EP naredne godine.

Selektor je istakao da bi Srbija mnogo više uspjeha mogla da ima uskoro, budući da će na narednim takmičenjima računati i na sjajne juniorke, koje su osvajale svjetske i evropske medalje.

"Tatjana Jelača, Ivana Španović i Mila Andrić, ali i Mihailo Dudaš, zaslužuju punu pažnju Atletskog saveza Srbije, a nadam se da će im se u godinama koje dolaze pridružiti još neko od talenata. Ponašaćemo se prema njima, kao da očekujemo da će već u Barseloni osvojiti medalje. To znači da će i oni imati sve uslove za pripreme i takmičenja kao Topićeva i Jevtićeva. Vrlo brzo napravićemo strateški plan ASS do Igara u Londonu, odvojićemo najbolje od onih manje kvalitetnih, napraviti razliku u finansiranju programa i vjerujem da će to donijeti rezultat", naglasio je Kuzmanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC