• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Elita u Boriku

Banjaluka će narednih dana biti u znaku rukometa. RK Borac m:tel organizuje četvrti po redu međunarodni turnir “Banjaluka Kup 2009”.

 RUKOMET: Elita u Boriku Izvor: MONDO

Ove godine učestvovaće šest ekipa, a osim domaćina nastupiće slovenački šampion Gorenje, prvak Rumunije Konstanca, osvajač rumunskog Kupa Steaua, osvajač Kupa Srbije Kolubara i francuski prvoligaš Nant.

Trostruki osvajač turnira ekipa Celja ove godine neće nastupiti .

“Struktura ekipa je napravljena shodno terminu koji je bio uslovljen prošlogodišnjem pobjedniku ekipi Celja i kao takvog smo ga planirali za posljednju sedmicu avgusta. Ipak po propozicijama EHF-a došlo je do izmjena tako da je Celje dobilo pozivnicu i učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona i oni su morali otkazati pa smo bili prinuđeni turnir sa osam skratiti na šest ekipa”, rekao je direktor Borac m:tel-a Boris Đogo.

U Borcu su se potrudili da turnir organizju na najvišem nivou.
“Možemo biti zadovoljni sastavom ekipa. Dugujemo zahvalnost i pokroviteljima Vladi RS, Ministartsvu porodice, omladine i sporta i posebno našem generalnom sponzoru m:tel-u bez kojih ovaj turnir ne bi mogao biti organizovan na visokom nivou”, reko je Đogo.

Ekipa Borac m:tel- a u dosadašnjem dijelu priprema odigrala je četiri pripremna meča, a u utorak naveče igraju još jedan sa dobojskom Slogom. U klubu kažu kako će im turnir u Boriku poslužiti da se što bolje pripreme za start u Evropskim Kupovima, pošto petog septembra igraju protiv holandskog Euro- teka.

“ Što se tiče turnira mi ga shvatamo kao prijateljski. Više ćemo ići na to da radimo na uigravanju ekipe. Ostalo nam je još posla da kroz te utakmice vidimo kakav je status pojedinih igrača i da sklopimo ekipu koja će se predstaviti petog septembra protiv Eko-teka u Kupu EHF. Znači nije nam prioritet rezultat”, reko je trener banjalučana Draško Budiša.

Turnir “Banjaluka Kup 2009” počinje u četvrtak u 17 časova i 30 minuta utakmicom Gorenje - Steaua. U 19 časova je svečano otvaranje, a pola časa kasnije na progamu je poslastica za ljubitelje rukometa u gradu na Vrbasu.

U revijalnom meču nastupiće igrači Borca koji su 1991. godine osvojili Kup EHF protiv mlađih veterana banjalučkog kluba, koji su nastupali poslije te generacije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC