• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Safina- prvi nosilac i sedmi favorit

US open startuje 31. avgusta i trajaće dvije nedelje. Titule na posljednjem gren slemu u godini brane Rodžer Federer i Serena Vilijams.

 US OPEN: Safina- prvi nosilac i sedmi favorit  Izvor: MONDO

Nagradni fond turnira povećan je za milion dolara, što je praksa u posljednje tri godine, i sada iznosi 21,6 miliona.

Logično, prvi reket svijeta u muškoj konkurenciji je i prvi nosilac. Švajcarac je petostruki uzastopni osvajač US opena, a pobijedio je i na posljednja dva gren slema ove godine, na Rolanu Garosu i Vimbldonu.

I tu nije bilo dileme. Na listi nosilaca slijede ga Endi Marej, Rafael Nadal, Novak Đoković... Viktor Troicki je 30.

Neizvijesnost je vladala oko toga da li će se organizator voditi WTA listom prilikom određivanja nosilaca u ženskoj konkurenciji. Odlučio je da hoće.

Tako je Dinara Safina, koja još nema gren slem trofej u karijeri, postavljena za prvog, a za drugog i trećeg nosioca sestre Vilijams iako je Serena (2) branilac titule, inače trostruki pobjednik Otvorenog prvenstva SAD, a Venus (3) je dva puta bila najbolja u Njujorku.

Od srpskih teniserki, Jelena Janković je peti nosilac, iza Elene Dementijeve, a Ana Ivanović je 11.

Za razliku od organizatora US opena, kladionice se nisu "vezivale" za WTA listu, pa je po "Vilijamu Hilu" prvi favorit za osvajanje turnira Serena Vilijams, a Dinara Safina tek sedmi, zajedno sa Jelenom Janković.

Kvota na mlađu sestru Vilijams je 1,875, na stariju je 4,00, na Elenu Dementijevu, Viktoriju Azarenku i povratnicu na teren Kim Klajsters 8,00, a na Safinu i Jankovićevu čak 10,00!

Deveta na listi favorita je Svetlana Kuznjecova (16,00), a onda slijedi grupa od tri teniserke (Ana Ivanović, Vera Zvonareva i Karolin Voznijacki) na koje je kvota 25,00.


"Vilijam Hil", podrazumijeva se, ubijedljivo najveće šanse za trijumf u muškom singlu daje Rodžeru Federeru (1,375). Marejov uspjeh će se plaćati 2,5 puta, Nadalov pet puta, a Đokovićev i Del Potrov čak osam puta.

Zanimljivo je da "Vilijam Hil" više vjeruje Janku Tipsareviću nego Viktoru Troickom. Kvota na 63. tenisera svijeta je 200,00, a na 31. čak 250,00.

Žrijeb će biti obavljen u četvrtak u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, odnosno u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC