• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senin F1 san sve bliži

Bruno Sena je bio na korak od F1, ali nije razočaran što još uvijek nije dobio pravu šansu. Očekuje da će uskoro dosanjati svoj san.

 Senin F1 san sve bliži Izvor: MONDO

Bruno Sena posljednjih godina skrenuo je pažnju svjetske javnosti ne samo zbog slavnog prezimena, već i zbog sjajnih rezultata u auto sportu.

Sestrić slavnog Ajrtona Sene je prošle sezone kao drugoplasirani u GP2 šampionatu dobio ponudu Honde da testira bolid za ekipu Bron GP, ali je ipak mjesto u timu prije njega zaslužio iskusniji zemljak Rubens Barikelo.

Bruno je bio na korak od F1, ali nije razočaran što još uvijek nije dobio pravu šansu. On sanja svoj san u "najbržem cirkusu" i, čini se da će ga uskoro i dočekati.

Naime, zahvaljujući nespornom talentu ("Ako mislite da sam suviše dobar vozač, sačekajte da poraste moj sestrić Bruno i vidite šta je pravi talenat", izjavio je Ajrton Sena 1993. godine), ali i dobrom finansijskom paketu koji neće manjkati ukoliko stigne do elite, Sena je veoma blizu pronalaska angažmana u Formuli 1.

"Ove sezone stvari su mnogo povoljnije po pitanju moje karijere u F1. Prošle godine sam testirao bolid, ali Honda očigledno nije željela da rizikuje sa neiskusnim vozačem. Ili ja možda nisam napredovao brzinom kakvom su oni željeli", izjavio je Bruno Sena.

Ekipa Kampos gran pri, koja bi trebalo da debituje 2010. godine u F1 šampionatu, već je praktično kaparisala 25-godišnjeg Brazilca kao vozača. Vlasnik novog tima, Španac Adrijan Kampos, veoma je zadovoljan potencijalom mladog Sene, sa čijim je ujakom imao prilike da vozi F1 trke 80-tih godina prošlog vijeka.

"Sada već postoje konkretnije ponude, i scenario oko nastupa u najbržem cirkusu je znatno drugačiji. Uskoro ću početi pregovore sa timovima, kojih je na spisku najmanje četiri", iskren je mladi Brazilac, koji se okušao i u britanskoj Formuli 3 i šampionatu Formule Reno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC