• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Osveta Isinbajeve u Cirihu!

Samo deset dana pošto je na šampionatu svijeta u Berlinu ostala bez plasmana, Jelena Isinbajeva je postavila novi svjetski rekord!

 ATLETIKA: Osveta Isinbajeve u Cirihu! Izvor: MONDO

Ruska atletičarka je na mitingu Zlatne lige u Cirihu preskočila sa motkom 5,06 metara, čime je za jedan centimetar popravila dosadašnji rekord (koji se takođe nalazio u njenom vlasništvu).

Zanimljivo je da joj je ovo 25. svjetski rekord u karijeri! Prethodni je Isinbajeva postavila prije nešto više od godinu dana, na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Sada shvatam zašto mi se dogodio poraz u Berlinu - da bih ovdje ostvarila ovaj nevjerovatni rezultat. Kao da sanjam, ne mogu da vjerujem šta sam uspjela da uradim", izjavila je Isinbajeva.

Aktuelna svjetska šampionka, Poljakinja Ana Rogovska, preskočila je 4,76 metara i plasirala se na drugo mjesto. U Berlinu je sa nešto slabijim rezultatom (4,75) uzela zlatnu medalju.

Pored Isinbajeve, u konkurenciji za "džekpot" od milion dolara ostali su Etiopljanin Kenenisa Bekele na 5.000 metara i Amerikanka Sanja Ričards na 400 metara.

Iz trke je otpala Keron Stjuart sa Jamajke, pošto je na 100 metara doživjela prvi poraz u seriji od šest mitinga, i to od Amerikanke Karmelite Džeter.

Posebna novčana nagrada slijedi atletičarima koji trijumfuju na svim mitinzima Zlatne lige. Takmičenje u Cirihu bilo je peto po redu, poslije Berlina, Osla, Rima i Pariza, a završna predstava na programu je 4. septembra u Briselu.

Usein Bolt pobijedio je na 100 metara sa rezultatom 9,81, ispred Asafe Pauela (9,88), ali njemu je to tek druga pobjeda u Zlatnoj ligi 2009.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC