• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Kolubara osvojila Banjaluku

Rukometaši osvajača Kupa Srbije najbolji na međunarodnom turniru "Banjaluka Kup 2009".

 RUKOMET: Kolubara osvojila Banjaluku Izvor: MONDO

Kolubara je u finalu savladala domaćina turnira Borac m:tel 27:24 i bez ijednog poraza okončala nastup na turniru. Borac je pred domaćom publikom bio u egalu do finiša prvog poluvremena, kada kvalitetnija i iskusnija gostujuća ekipa pravi odlučujuću prednost i na poluvrijeme odlazi sa prednošću od šest golova 17:11.

U nastavku je Borac m:tel uz pomoć publike i mnogo angažovanijom igrom prije svega u odbrani 10 minuta prije kraja došao na minus tri (24:21), ali za preokret nisu imali snage.

"Zadovoljan sam izdanjem moje ekipe na turniru. Ove utakmice su nam dobro poslužila pred prvu evropsku provjeru u Kupu EHF naredne sedmice. Mislim da možemo biti zadovoljni prikazanim. Što se finalnog meča tiče Kolubara je pokazala da je iskusniji i kvalitetniji tim", rekao je poslije meča trener Banjalučana Draško Budiša.

Kolubara je do finala savladala Gorenje i Steauu, a turnir u Banjaluci bio im je prvi poslije bazičnih priprema u Sloveniji.

"Dobro smo odigrali turnir i mislim sasvim zasluženo ga osvojili. U finalu me ekipa Borca prijatno iznenadila kvalitetom. Zadovoljan sam i našom prikazanom igrom s obzirom da je početak priprema i da se još uigravamo", rekao je poslije meča golman Kolubare Nenad Puljezović, koji je proglašen i za najboljeg čuvara mreže na turniru.

Sve pojedinačne nagrade su otišle u ruke Kolubare. Tako je sa 22 gola Nemanja Pribak najbolji strijelac,a veteran 39. godišnji Nedeljko Jovanović najbolji igrač turnira.

Zadao je veliki zadatak mlađim igračima kada sa 39. godina bude najbolji igrač turnira.

"Znate kao je ja od samog početka bavljenja ovim sportovm utakmici i treningu prilazim na pravi način tako je i sada. Volim rukomet i ono što radim tako da mislim da je to tajma mog dugog boravka na rukemetnim terenima", rekao je za MONDO legendarni bek jugoslovenske reprezentacije.

Treće mjesto osvojila je ekipa Steaue, koja je savladala Nant 30:26, dok je u borbi za peto mjesto Gorenje savladalo Konstancu 27:26. Konstanca koja je prvak Rumunije trebala je igrati finale, ali su morali otkazati jer su se ranije morali vratiti u zemlju zbog prvenstvenog meča, tako da je umjesto njih finale igrao Borac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC