• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njujork: "Serbian night" pred US Open

Organizovan "Serbian night" u Njujorku u čast najboljih srpskih tenisera koji će nastupiti na ovogodišnjem turniru na Flešing Medousu.

 Njujork: "Serbian night" pred US Open Izvor: MONDO

U predvečerje posljednjeg Grend slema sezone pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i generalnim sponzorstvom Telekoma Srbija, u Njujorku je organizovan "Serbian night" u čast najboljih srpskih tenisera koji će nastupiti na ovogodišnjem turniru na Flešing Medousu: Novak Djokovića, Jelene Janković, Ane Ivanović, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića.

Na popularnoj lokaciji, restoranu "Mojito bar", ovoj večeri prisustvovalo je više od 100 zvanica iz svijeta sporta, muzike, filma kao i diplomatskog kora, i poslovnih krugova.

Prisutni su bili i zvaničnici USTA, teniske asocijacije SAD i predstavnici američkih kompanija zvaničnih sponzora turnira a sve goste je ispred Vlade Srbije pozdravio ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Na pitanje novinara kakav će rezultat ostvariti srpski teniseri na turniru, ministar Jeremić je diplomatski rekao: "Pobijedićemo, mi uvijek pobjedjujemo".

"Svuda u svijetu, naše sportiste rado dočekuju. Privilegovan sam što se večeras nalazim na ovakvom skupu i što mogu na pravi način da promovišem svoju zemlju. Ovaj dogadjaj pokazuje cijelom svijetu da je naša zemlja i više nego diplomatska i više nego raspoložena da promoviše prave vrijednosti.", rekao je u Njujorku Novak Djoković.

Novak: Možda i do finala

Govoreći o očekivanjima pred početak turnira, Novak je rekao:

"Trenutno sam zadovoljan. Igrao sam dobro u Montrealu i Sinsinatiju i ulazim u ovo takmičenje samouvjereno. Vjerujem da ću uz podršku naših ljudi u ove dvije nedelje, stići do polufinala i možda do finala".

Direkor Sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbija Milica Amidžić izjavila je da za kompaniju koja godinama podržava tenis i samog Novaka Djokovića nema veće satisfakcije od uspjeha koji bilježe teniseri na turnirima širom svijeta.

"Ovakvi skupovi su sjajna prilika da se podsjetimo koliko je tenis doprinijeo i doprinosi promociji Srbije svijetu. Tek na ovakvim dogadjajima postajemo u potpunosti svjesni njihove polularnosti i ugleda, koji sasvim sigurno doprinose unapredjenju poslovne saradnje kompanija i pojedinca iz Srbije sa ostatkom svijeta", dodala je.

US Open počine u ponedjeljak, a srpski igrači na teren izlaze tek drugog dana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC