• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolaković: Cilj Srbije - polufinale EP

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao da je cilj "orlova" na predstojećem Evropskom prvenstvu u Turskoj borba za medalju.

 Kolaković: Cilj Srbije - polufinale EP Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Turskoj, od 3. do 13. septembra, u Istanbulu igrati u grupi D sa selekcijama Bugarske, Češke i Italije.

"Nalazimo se u teškoj grupi, ali moramo biti spremni i na stresne situacije. Način rada i rezultati koje smo ovog ljeta postigli nam ulivaju optimizam i mi ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u polufinale i borimo za jednu od medalja", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

"Biće neočekivanih rezultata i možda će se tabela formirati na osnovu set količnika. Ne želimo da kalkulišemo, moramo da odigramo najbolje što možemo", dodao je on i saopštio tim Srbije za Evropski šampionat.

Prve tri ekipe iz grupa formiraće četvrtfinalne grupe, a Srbija će, ako prođe grupu D, u drugoj fazi takmičenja igrati sa ekipama iz B grupe u kojoj su Rusija, Estonija, Finska i Holandija.

Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da očekuje neizvjestan turnir, kao i da je zadovoljan formom ekipe.

"U skorije vrijeme nismo imali oscilacija u formi, a igre koje smo pokazali ljetos ukazuju na to da možemo u kratkom roku da zadržimo dobru formu. Zbog velikih obaveza u Svjetskoj ligi nismo imali vremena da spuštamo formu, ali i ostale ekipe su u istoj situaciji", rekao je Grbić.

"Očekujem neizvjestan turnir, zadovoljan sam formom ekipe, jer smo dobro trenirali i radili u Svjetskoj ligi i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kragujevcu. Tada smo pružili maksimum, ali da li će to biti dovoljno za medalju vidjećemo",
dodao je on.

Grbić smatra i da je predstojeći turnir u Turskoj specifičan jer su ekipe veoma izjednačene.

"Poslije tri utakmice ekipa može da se vrati kući, a može i da osvoji zlato. Za dva dana od pukovnika postajete pokojnik. Ovo je opasno prvenstvo, ali i veliki izazov. U svaku utakmicu ulazimo ozbiljno, sa željom da pobijedimo jer je to jedini način da se podigne forma ali i izgradi pobjednički mentalitet".


Srbija će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igrati protiv Bugarske u četvrtak 3. septembra od 16.30 časova, a Grbić smatra da njegovu ekipu na početku takmičenja očekuje najteži posao.

"U meč sa Bugarskom ulazimo kao da je finalni. Oni su nezgodan i ozbiljan protivnik, mogu da pobijede svakoga, ali i da neočekivano izgube. Doveli su italijanskog trenera koji je poboljšao stvari u organizaciji ekipe. Imaju dobre individualne igrače koji mogu da riješe meč",
rekao je Grbić.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC