• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Srbi masovno idu dalje!

Đoković, Troicki, Zimonjić i Jankovićeva uspješno su počeli nastup u Njujorku, na posljednjem grend slem turniru sezone.

 US OPEN: Srbi masovno idu dalje! Izvor: MONDO

Konačno je počeo US open i za predstavnike Srbije, a prvi koji je završio posao i plasirao se u drugo kolo je Viktor Troicki.

Gdje je on stao, nastavili su Novak Đoković, Jelena Janković i u dublu Nenad Zimonjić - svi su opravdali ulogu velikih favorita i ekspresno došli do pobjeda na startu takmičenja!

Jedino je eliminisan Janko Tipsarević (izgubio sva tri "taj-brejka" od Francuza Florana Sere!), dok će se Ana Ivanović i Ukrajinka Katerina Bondarenko sastati poslije ponoći po centralnoevropskom vremenu...

Trideseti nosilac grend slem turnira u Njujorku poslije mnogo muka je slomio otpor Pitera Lučaka iz Australije, trenutno 78. igrača svijeta.

Troicki je vodio sa 2:0, ali je morao da odigra maksimalnih pet setova, na putu do konačnih 6:3, 6:3, 1:6, 2:6, 6:1!

Naredni rival standardnom članu srpskog Dejvis kup tima biće Francuz Žilijen Beneto (43. na ATP listi), koji je poslije izgubljenog prvog seta eliminisao Italijana Flavija Ćipolu - 4:6, 6:1, 6:3, 6:3.

Kao i Lučak, Beneto je za Troickog nepoznanica, budući da se nisu sastali nikada u karijeri.

Viktor će poslije startne pobjede sigurno dobiti na samopouzdanju, pošto je uoči US opena i sam izjavio da ga je povreda stopala značajno omela u pripremi za ovaj turnir, pa zbog manjka mečeva na betonskim terenima nije siguran šta može da očekuje od samog sebe.

Novak Đoković na startu je deklasirao starog poznanika i sparing partnera, Hrvata Ivana Ljubičića - 6:3, 6:1, 6:3.

Đokoviću je to četvrta uzastopna pobjeda nad Ljubičićem, ali je do nje došao daleko lakše nego prošlog mjeseca u Sinsinatiju, kada je bilo "tijesnih" 7:6, 6:4.

Novak je načinio samo sedam neiznuđenih grešaka, iskoristio je pet od deset brejk lopti, a ubacio čak 79 odsto prvih servisa.

U sljedećem kolu očekuje ga duel u kojem takođe ne bi trebalo mnogo da se muči. Protivnik će mu biti Huan Pablo Bžežicki iz Argentine (188. na svijetu) ili Karsten Bol iz Australije (155).

Jelena Janković "počistila" je Italijanku Robertu Vinči - 6:2, 6:3 i u drugoj rundi je očekuje Jaroslava Švedova iz Kazahstana. Švedova je 55. na WTA listi, a u utorak je bila bolja od Slovenke Maše Zec Peškirić (6:3, 6:3).

Jelena je u prvom setu dozvolila Roberti Vinči da joj dva puta oduzme servis, ali zato Italijanka nije osvojila nijedan gem kada je ona servirala!

Drugi set protekao je u znatno "konvencionalnijem" ritmu, pa je "Džej Džej" zahvaljujući samo jednom brejku - za vođstvo od 4:2 - riješila meč u svoju korist.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor pobijedili su Nijemce Andreasa Beka i Simon Grojla sa 6:3, 7:5, a slijedi im duel sa kombinacijom iz bivšeg SSSR.

Ostaje da se vidi da li će to biti Rusi Andrejev i Koroljev ili Kazahstanac Golubev i Uzbekistanac Istomin.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC