• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Eh, Ana, Ana...

Ana Ivanović je priredila najveće iznenađenje na startu US Opena, ali, nažalost, neprijatno, jer je kao 11. nosilac odmah eliminisana.

 US OPEN: Eh, Ana, Ana... Izvor: MONDO

Ukrajinka Katerina Bondarenko slavila je sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 7:6 i, ni kriva ni dužna, potvrdila da je srpska teniserka i definitivno u krizi.

Ivanovićeva je dobro započela meč, a njena igra nije ulivala previše sigurnosti. Iako nije djelovala ubjedljivo na terenu, ona je uspijevala da se odbrani od napada ukrajinske igračice (spasila pet brejk lopti u prvom setu) i povede sa ubjedljivih 6:2.

I u nastavku je Ana kontrolisala situaciju na terenu, ali samo donekle. Poslije dobra prva dva gema, ona kao da se predala, prepustila inicijativu protivnici i praktično okončala duel. Motivisana Bondarenko iskoristila je šansu, preuzela kontrolu i lako stigla do izjednačenja u setovima.

Konačno u trećem setu viđena je nešto žešća borba, u kojoj je Ana uspijevala bolje da snađe - imala je prvo prednost od 3:1, a zatim i 5:3, stigla i do meč lopti, ali, nažalost, u najvažnijim trenucima nije zadržala koncentranciju, zbog čega je doživjela eliminaciju poslije taj-brejka (9:7).

I ako je Ivanović možda razočarala prošle godine, kada je završila takmičenje u drugom kolu, šta reći sada kada se oprostila na startu, što je njen najlošiji rezultat ikada ostvaren na gren slem turnirima u karijeri.

Bondarenko će zasluženo u drugu rundu (protivnica će joj biti Amerikanka Šenaj Peri), a Ana će pod ruku u rodni Beograd sa Jankom Tipsarevićem, koji je takođe eliminisan u prvom kolu.

Ostali srpski predstavnici u Njujorku, Novak Đoković, Jelena Janković, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić u dublu, sa uspjehom su započeli borbu na posljednjem gren slemu sezone.

Turnir u Njujorku igra se za ukupni nagradni fond od 20 miliona dolara.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC