• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Nova sezona od oktobra do maja

Nova vaterpolo sezona u Srbiji počeće u oktobru, a kraj će biti 1. maja.

 VATERPOLO: Nova sezona od oktobra do maja  Izvor: MONDO

Od oktobra do novembra biće odigrani turniru u okviru Kupa Srbije, a u decembru startuje ligaško takmičenje, čiji je završetak u maju.

Partizan je i ove godine apsolutni favorit za osvajanje oba domaća trofeja, a Vojvodina je sačuvala tim koji je pokazao veliki potencijal i koji je zreliji za jednu godinu.

U Kupu Srbije timovi su podijeljeni u dve grupe. U Grupi A su branilac trofeja Partizan, Niš, TENT i ŽAK. U Grupi B su Vojvodina, Student, Beograd i Zemun.

Prvi kvalifikacioni turnir biće održan od 16. do 19. oktobra, zatim slijedi drugi kvalifikacioni turnir od 30. oktobra do 1. novembra, a finalni turnir je 20 i 21. novembra.

Što se tiče kvalifikacionog dijela, igra se po turnirskom sistemu. Biće odigrana dva turnira (za svaku grupu posebno) na kojima će sve ekipe u grupi odigrati međusobne utakmice (ukupno 6 utakmica po ekipi). Bodovi se prenose sa turnira na turnir. Ekipe koje zauzmu 1. i 2. mjesto u grupama plasiraće se na finalni turnir.

U polufinalu finalnog dijela turnira sastaće se A1-B2 i B1-A2. Poraženi u ovim utakmicama se sastaju u utakmici za 3. mjesto, a pobjednici ovih utakmica se sastaju u finalnoj utakmici za pobjednika Kupa Srbije 2009/10.

Poslije Kupa Srbije, kreće i ligaški dio takmičenja. U ligi će igrati Partizan, Vojvodina, Niš, Student, TENT i Beograd.

Prvenstvo će se igrati iz dva dijela: ligaški dio, plej-of i plej-aut .

Ligaški dio se igra po dvostrukom bod sistemu (ukupno 10 kola). Poslije ligaškog dijela ekipe koje su zauzele od prvog do četvrtog mjesta idu u plej-of, a petoplasirana i šestoplasirana ekipa igraju u plej-autu, gdje će biti još dvije najbolje ekipe iz B lige (u kojoj igraju: ŽAK, Zemun, Bečej 2005, Šabac, Singidunum, Dinamo, Goč, Kraljevo, Proleter, Spartak i Reprezentacija Srbije 1993. godište i mlađi).

U polufinalu će igrati prva i četvrta i druga i treća ekipa iz ligaškog dijela. Igra se na dvije pobede a prva, odnosno treća utakmica se igra kod bolje plasirane ekipe u ligaškom dijelu. Druga utakmica se igra kod slabije plasirane ekipe u ligaškom dijelu. Poraženi u ovim utakmicama se sastaju u utakmicama za 3. mjesto, a pobjednici ovih utakmica se sastaju u finalu plej-ofa.

Utakmice za treće mjesto i finale plej ofa se igraju na dvije pobjede, a prva, odnosno treća utakmica se igra kod bolje plasirane ekipe u ligaškom dijelu. Druga utakmica se igra kod slabije plasirane ekipe u ligaškom dijelu.

Ligaški dio počinje 5. decembra, a taj dio takmičenja biće završen 27. januara 2010. godine. Finale će biti odigrano od 24. aprila do 1. maja.

Raspored takmičenja pravljen je uzimajući u obzir obaveze nacionalnih reprezentacija, ali i Partizana i Vojvodine u novoj regionalnoj ligi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC