• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Organizatori TV turnira šampiona traže novac od Vlade RS

Organizatori rukometnog TV Turnira šampiona u Doboju traže od Vlade RS da ispune obećanje da će finansirati dio troškova.

 Organizatori TV turnira šampiona traže novac od Vlade RS Izvor: MONDO

Organizator Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2009", koji je održan od 11. do 15. avgusta, smatra da bi Vlada i Ministarstvo porodice, omladine i sporta trebalo da ispune obećanje da će finansirati dio troškova turnira.

Ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević rekao je, na zahtjev organizatora da se isplati obećani dio novca, da je organizacija prošlogodišnjeg turnira iz nepoznatih razloga poprimila političku i privatnu dimenziju.

Na prošlogodišnjem turniru, održanom uoči lokalnih izbora, zabilježene su provokacije na račun Vlade RS.
Prošle godine turnir je otvorio potpredsjednik SDS-a RS Branislav Garić, koji je nedavno ubijen, a ove godine poslanik SDS-a iz Doboja u Narodnoj skupštini RS i dugogodišnji sportski radnik Mladen Kršić, dok je ranijih godina turnir dva puta otvarao predsjednik Vlade RS Milorad Dodik.

Ministar Dragosavljević kaže da ove godine niko od predstavnika Vlade i Ministarstva sporta nije pozvan, te da organizator nije javno istakao da je Vlada bila pokrovitelj ove značajne međunarodne sportske manifestacije.

Organizator tvrdi da su pozivi upućeni i da je Vlada jasno navedena kao pokrovitelj, te očekuje da kao i ranije Vlada snosi dio troškova turnira.

Potpredsjednik Organizacionog odbora turnira Mladen Krčić rekao je na konferenciji za novinare u Doboju da će Organizacioni odbor, u vezi sa odbijanjem molbe za finansiranje i takvog stava ministra Dragosavljevića, dostaviti šemu i premijeru Dodiku kompletan foto, video materijal, novinske članke i ostale pisane informacije o otvaranju, toku i zatvarawu turnira na kome je za pet dana održavanja bilo više od 15 000 gledalaca.

"Nemamo ništa protiv toga što Vlada RS i Ministarstvo, pored vrhunskih sportista i sportskih manifestacija, finansiraju i one manjih karakteristika, koje imaju lokalni značaj u odnosu na dobojski Međunarodni rukometni turnir šampiona, koji je uvršten u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije", rekao je Krčić, koji je dugogodišnji sportski radnik i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

Krčić je dodao da na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona u Doboju tradicionalno učestvuje osam ekipa, a ove godine učestvovali su sarajevska "Bosna" i skopski "Vardar" (sedmi put, "Kretej" iz Francuske (četvrti put), "Vaker tun" iz Švajcarske i "Nordorn" iz Njemačke (drugi put), "Budućnost" iz Crne Gore i "Paok" iz Grčke, dok je ekipa "Sloge" učestvovala pod raznim imenima na svim dosadašnjim turnirima.(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC