• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Princ za lijepu Jelenu

Svjetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva dobila je u srijedu prestižnu nagradu "Princ od Asturije".

 ATLETIKA: Princ za lijepu Jelenu  Izvor: MONDO

Žiri koji dodijeljuje, uz "Laureus", jednu od najcijenjenijih sportskih nagrada saopštio je da ruska je altetičarka nije dobila samo zbog izuzetnih rezultata već i zbog toga "što stalno pokušava da nadmaši sebe i što je doprinijela razvoju i promociji sporta".

Nagrada "Princ od Asturije" dodijeljuje se jednom godišnje, a biraju se najbolji iz osam oblasti. Osvajač prestižne nagrade dobija i 50.000 evra, a priznanje će u oktobru uručiti španski princ Felipe, koji nosi tu titulu.

Isinbajeva je navela da je bila iznenađena kada su je obavijestili da ovogodišnji laureat.

"Bila sam iznenađena kada me je pozvao gospodin Huan Antonio Samaran... Polaskana sam što sam u društvu važnih ljudi koji su ranije dobijali ovu nagradu, među kojima je i moj mentor Sergej Bubka", navela je Isinbajeva.



Ona je prošlog petka na atletskom mitingu u Cirihu postavila svoj 27. svjetski rekord. Tada je preskočila pet metara i šest centimetara.

Samo nedelju dana prije toga Ruskinja nije uspjela da odbrani zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, jer je potcijenila konkurenciju i za početni skok nesvakidašnje visoko je podigla ljestvicu, koju kasnije nije uspjela da preskoči iz tri puta i nije zabilježila ni plasman u finalu.

Isinbajeva je trenirala gimnastiku do 15. godine, ali je nakon toga odlučila da promijeni sport. Prvu zlatnu medalju osvojila je na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj preskočivši četiri metara i deset centimetara.

Prvi svjetski rekord postavila je na atletskom mitingu u Gejtshedu, kada je preskočila 4,82 metara. Prošle godine prestižnu nagradu u oblasti sporta dobio je španski teniser Rafael Nadal.

(Beta/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC