• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Janko i Dušan u drugom kolu dubla

Janko Tipsarević i Dušan Vemić sa svojim partnerima uspjeli su da se plasiraju u drugo kolo dubla na US Openu.

 US OPEN: Janko i Dušan u drugom kolu dubla Izvor: MONDO

Srpski teniser plasirao se u drugo kolo US Opena u konkurenciji dublova, zajedno sa Amerikancem Robertom Kendrikom. Njih dvojica su na "Flešing Medousu" pobijedili Nijemca Benjamina Bekera i Rusa Igora Kunjicina sa 2:0.

Isto je u srijedu uveče pošlo za rukom Dušanu Vemiću i Miši Zverevu, koji su sa 2:0 (7:6, 7:5) eliminisali Amerikance Brendana Evansa i Aleksa Kuznjecova.

Janko i Robert su igrali 63 minuta i dobili meč sa 6:3, 6:4. Srpsko-američka kombinacija protivnicima je dozvolila svega tri brejk prilike, ali nijedan brejk.

Tipsarević i Kendrik su u svakom setu osvajali po jedan brejk, što je bilo sasvim dovoljno za plasman u drugo kolo posljednjeg gren slema sezone, gdje ih očekuje bolji par iz susreta Fišer/Ker (Australija) - Ram/De Vest (SAD/J. Afrika).

U drugo kolo muškog dubla plasirali su se drugi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, koji čekaju protivnika iz meča Golubev/Istomin (Kazahstan/Uzbekistan) - Nieminen/Kuerši (Finska/Pakistan). Ukoliko i Zimonjić i Tipsarević budu prebrodili drugo kolo, u trećem će odigrati međusobni susret.

U muškom dublu, Srbija ima još jednog predstavnika u drugom kolu, a to je Dušan Vemić.

Njemu i Nijemcu ruskog porijekla Miši Zverevu bilo je neophodno 95 minuta da eliminišu dobitnike "vajld karte", Amerikance Evans i Kuznjecov. U taj-brejku prvog seta, Vemić i Zverev bili su bolji tijesno, 8:6, a u drugom setu pao je i jedini brejk na meču, poslije kojeg u Srbin i Nijemac izborili duel drugog kola protiv petih nosioca Bjelorusa Maksa Mirnjeg i Izraelca Endija Rama.

U mješovitom dublu Nenad Zimonjić je sa Amerikankom Betani Matek Sends savladao američki par Šenaj Peri/Skovil Dženkins (6:3, 6:2). U sljedećoj rundi igraće protiv Ruane Paskval iz Španije i Australijanca Stivena Hasa.

Što se tiče singla, srijeda je slobodan dan za Srbe koji su prošli prvo kolo, a organizator će odlučiti da li će i četvrtak biti... Raspored čekaju Novak Đoković, Jelena Janković i Viktor Troicki.

(4) Đoković će u drugom kolu za protivnika imati kvalifikanta iz Australije Kastena Bola, (5) Jankovićeva će se sastati sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom, dok će (30) Troicki igrati protiv Francuza Žulijena Benetoa.

U četvrtak bi u miks dublu trebalo da nastupi i Dušan Vemić, zajedno sa Italijankom Flavijom Penetom. Protivnici u prvom kolu su im Slovak Mikal Martinak i Estonka Kaja Kanepi.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC