• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Jelena predveče, Novak oko ponoći

Poslije dana pauze u srijedu, dvoje od troje preostalih srpskih takmičara u singlu na US Openu izlazi na teren.

 US OPEN: Jelena predveče, Novak oko ponoći Izvor: MONDO

Prva će Jelena Janković, negdje između 18.30 i 19.30 po našem vremenu, a potom Novak Đoković, oko 23 časa, možda i oko ponoći.

Jelena, kao peti nosilac, igra meč drugog kola protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, 55. na WTA listi, koja je u prvom kolu eliminisala Ruskinju Ekaterinu Makarovu sa 2:1 (6:3, 5:7, 6:4). Jelena je u prvom kolu rutinski dobila Slovenku Mašu Zec Peskirić sa 2:0 (6:3, 6:3).

Švedova je rođena u Moskvi, ali nastupa pod zastavom Kazahstana i do sada je doživjela jedan poraz od Srpkinje, u Dohi 2008. godine kada je bilo 2:1 za Jelenu, 6:1, 3:6, 6:3. Švedova je tada imala 19 godina i bila je 110. na svijetu. Ovog septembra biće svakako teži rival tri i po godine starijoj Srpkinji, koja je prošle sezone na US Openu igrala finale.

Jelena je u karijeri osvojila 11 turnira, a Švedova jedan. Njihov duel postavljen je za drugi na centralnom stadionu "Artur Eš". Pobjednica ovog meča ide na bolju iz susreta (30) Alona Bondarenko (Ukrajina) - Žizela Dulko (Argentina).

Novak Đoković (22 godine), četvrti teniser planete i četvrti nosilac, nikada se nije sastajao sa 155. na ATP listi, vršnjakom Karstenom Bolom, koji je rođen u Njuportu u SAD, ali nastupa za Australiju.

Bol, koji je u glavni žrijeb stigao kroz kvalifikacije, u karijeri nema ATP titulu, dok je Novak osvojio 13, uz jedan gren slem. Nema govora o tome ko je favorit... Bol je u drugo kolo dospio zahvaljujući pobjedi nad još jednim kvalifikantom, Huanom Pablom Brzezickim iz Argentine (6:3, 6:1, 6:3).

Žrijeb je bio takav da se u istoj rundi kada i dva kvalifikanta, sastanu i dvojica bivših trećih igrača na svijetu, Đoković i Ivan Ljubičić. Srbin je bio bolji - 6:3 ,6:4, 7:5.

Bolji iz susreta Đoković - Bol u trećem kolu za protivnika će imati pobjednika duela Maksimo Gonzales (Argentina) - Džes Viten (SAD), a kasnije bi Đokovića put mogao da navede na (15) Radeka Stepaneka ili (23) Filipa Kolšrajbera.

Naš treći predstavnik u singlu, (30) Viktor Troicki, kao i njegov protivnik u drugom kolu Žulijen Beneto, nisu upisani u raspored za četvrtak, tako da će svoj meč odigrati dan kasnije.

U drugom kolu su i tri dubla, koji čine srpski igrači. Drugi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor još čekaju ime protivnika u borbi za treće kolo. Janko Tipsarević i Amerikanac Robert Kendrik sastaće se sa domaćim tandemom De Vost/Ram.

Dušan Vemić i Nijemac Miša Zverev za protivnike imaju pete nosioce Bjelorusa Maksa Mirnjeg i Izraelca Endija Rama.

Do sada su sa US Opena, od nosilaca, ispali Ana Ivanović, Sibil Bamer, Kaja Kanepi, Aliza Klejbanova, Viržin Razano, Agneš Savaj, Marion Bartoli, Ameli Morezmo, Anabela Medina Gariges, Anješka Radvanska, Samanta Stosur, Viktor Hanesku, Pol-Anri Matje, Igor Andrejev, Ivo Karlović, Stanislas Vavrinka...

Ipak, najzvučnije ime koje je napustilo turnir, pored Ane Ivanović, je Marat Safin, bivši šampion US Opena (2000) i nekadašnji broj 1 u muškom tenisu, koji je odigrao svoj poslednji gren slem turnir u karijeri. Bar tako kaže.

Rus je ispao od Austrijanca Jirgena Melcera sa 3:1 u setovima posle čega je rekao:

"Bilo je ovo lijepo putovanje, ali dosta je. Želim da izbacim sve iz glave i okrenem novu stranicu u životu".

Na pitanje: "Da li misli da je podbacio u karijeri?", Safin (29 godina) je odgovorio:

"Svaki igrač koji se bavio tenisom je podbacio u karijeri. Agasi je trebalo da osvoji 15 gren slem titula, Sampras 20, Federer već 25. Da li sam ja podbacio? Možda, ali i ovo što sam uradio je nešto", prokomentarisao je u svom stilu Safin i otišao u legendu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC