• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Fizikela prešao u Ferari!

Italijan Djankarlo Fizikela u nastavku šampionata Formule 1 voziće za ekipu Ferarija, saopštio je u četvrtak njegov dosadašnji tim Fors Indija.

 F1: Fizikela prešao u Ferari! Izvor: MONDO

"Đankarlo je juče došao da razgovara sa mnom i rekao mi je da ima poziv da vozi za Ferari. Za svakog italijanskog vozača životni san je da sjedne u bolid Ferarija i Đankarlo po tome nije izuzetak. Smatram da nisam imao pravo da mu to uskratim", rekao je čelnik Fors Indije Vidjaj Malija.

Fizikela će u Ferariju zamijeniti Brazilca Felipea Masu, koji je 25. jula na zvaničnom treningu za Veliku nagradu Madjarske u Budimpešti doživio frakturu lobanje, kada ga je pogodio dio amrtozera koji je uspao iz bolida ispred njega.

Postojala je ideja da se u "skuderiju" vrati sedmostruki prvak svijeta Nijemac Mihael Šumaher, ali je on poslije nekoliko probnih vožnji odustao, zbog povrede vrata koju je doživio početkom godine prilikom pada sa motocikla.

U prethodne dve trke za šampionat svijeta pored Kimija Raikonena u timu je bio dugogodišnji test vozač Ferarija Luka Badoer, ali on nije zadovoljio, pa su čelnici najtrofejnije ekipe u Formuli 1 odlučili da angažuju Fizikelu.

Fizikela će u ekipi Ferarija debitovati na "domaćem terenu", pošto je 13. septembra na programu trka za Veliku nagradu talije u Monci.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC