• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grbić: Bolja igra ili da pakujemo stvari

"Svaka čast Bugarima, ali mislim da smo u dva od tri izgubljena seta imali više nego jednu priliku da okrenemo situaciju u našu korist".

 Grbić: Bolja igra ili da pakujemo stvari Izvor: MONDO

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije, iskusni Nikola Grbić, rekao je pred početak Evropskog prvenstva da u grupi sa Bugarskom, Češkom i Italijom možemo da dobijemo, ali i da izgubimo sve utakmice.

Porazom od Bugarske (2:3) počeo je da se ostvaruje "scenario B", pa izabranicima Igora Kolakovića ostaje da u petak protiv Češke, odnosno u nedjelju protiv Italije pokušaju da se vrate na pravi put.

"Izgubili smo jer smo odigrali loše", počeo je Nikola Grbić.

"Svaka čast Bugarima na prikazanoj igri, ali mislim da smo u dva od tri izgubljena seta imali više nego jednu priliku da to spriječimo i okrenemo situaciju u našu korist. Međutim, to se jednostavno nije dogodilo".

Veteran na poziciji tehničara istakao je da "moramo bolje" i podsjetio na neke slične situacije u njegovoj karijeri sa reprezentacijom.

"Jer ako ne odigramo bolje, možemo da pakujemo stvari. Ali ne treba to da nam predstavlja dodatno opterećenje. Na kraju krajeva, nije prvi put da izgubimo prvu utakmicu na turniru, pa da poslije osvojimo medalju", staložen je Grbić.

Ivan Miljković zabilježio je čak 35 poena, ali to zbog brojnih slabosti u kolektivnoj igri nije bilo dovoljno da se pobijedi motivisani rival.

"Presudio je nedostatak realizovanih kontri sa naše strane. Propustili smo priliku da uzmemo mnogo lakih poena. Izgubili smo, u petak je sljedeći meč. Ako Česi budu bolji od nas, kao Bugari u pojedinim dijelovima utakmice, skinućemo im kapu. Ali treba da pokažu da su bolji".

Selektor Kolaković ukazao je na dominaciju bugarskog tima u bloku, našu lošu probojnost sa bokova (osim Miljkovića) i probleme sa "prvim napadom".

"Ušli smo koncentrisano u meč, dobro se kretali, igrali sjajnu odbranu, ali smo imali i problema u određenim periodima. Mislim da je odluka pala u završnici četvrtog seta, kada smo propustili šansu da pobijedimo rezultatom 3:1", istakao je Kolaković.

Česi su zajedno sa Italijanima odmarali prvog dana, tako da će odmorni dočekati "orlove" u petak od 19 časova.

"Biće težak meč, poslije ovog sa Bugarskom, koji je bio iscrpljujući. Česi su izuzetno kvalitetan tim, imaju mnogo igrača po italijanskim i francuskim klubovima, a posebno je nepovoljna okolnost po nas što oni danas nisu igrali", dodao je prvi stručnjak Srbije.

(MONDO, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC