• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Kraj i za Jelenu!

Ana Ivanović eliminisana je već u prvom, a Jelena Janković, prošlogodišnja finalistkinja, u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD!

 US OPEN: Kraj i za Jelenu! Izvor: MONDO

Jaroslava Švedova iz Kazahstana pobedila je petu teniserku svijeta poslije dva sata i 40 minuta nevjerovatno uzbudljive igre - 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (4:7), 7:6 (8:6).

Iako je dobar dio meča provela u podređenom položaju, Jankovićeva je lako mogla da prođe u dalje takmičenje, jer je u "taj-brejku" odlučujućeg seta imala dve vezane meč-lopte.

Vodila je sa 6:4, ali se protivnici u tim trenucima isplatila agresivnija igra. Izjednačila je na 6:6, zatim obezbijedila prvu meč-loptu i as udarcem je pretvorila u najvažniju pobjedu karijere!

Ne računajući pomenuta dva poena, Švedova je svo vrijeme bila bliža pobjedi. U drugom setu vodila je rezultatom 4:2, dok je u trećem servirala pri vođstvu od 5:4 i 6:5, ali je Jelena u oba slučaja vraćala brejkove i uspevala da opstane u meču.

Koliko je muka imala najbolja srpska teniserka, govori i podatak da je do izjednačenja na 1:1 u setovima stigla poslije propuštenih sedam set-lopti.

Prvi set Švedova je riješila u svoju korist oduzevši Jeleni dva servis gema. Na drugoj strani nije zabilježena nijedna brejk lopta. U tom elementu igre, odnos je na kraju bio 8/17 prema 6/17 za rođenu Moskovljanku, pa i to pokazuje da je bila za nijansu bolja.

"Džej Džej" kao da nije znala koliko je ozbiljan posao očekuje u susretu sa 55. na WTA listi. A kada autsajder vidi da može do pobjede, onda zadatak postaje mnogo, mnogo teži nego na početku.

Švedova je bila agresor, Jelena se previše često branila, kao da sa druge strane mreže stoji Venus Vilijams. Napravila je devet neiznuđenih grešaka manje, ali je protivnica imala čak 18 vinera više.

Iako je na turnir došla sa velikim očekivanjima, Jankovićeva je izjednačila najlošiji plasman karijere na US openu. U drugom kolu je takođe ispala na svom debiju u Njujorku, 2004. godine, da bi od 2006. do 2008. igrala polufinale, četvrtfinale i finale.

Jaroslava Švedova u trećem kolu će se sastati sa Argentinkom Gizelom Dulko.

Ukrajinka Katerina Bondarenko, koja je bila bolja od Ane Ivanović, u drugom kolu je "pregazila" Šini Peri i biće favorit protiv Anastasije Rodionove iz Australije.

Poslije žrijeba smo konstatovali mogućnost okršaja Jelene i Ane u osmini finala, a kako sada stoje stvari, tamo bi lako mogle da se sastanu teniserke koje su ih poslale na tribine...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC