• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Nole se zagrijavao protiv Bola

Novak Đoković se na drugom meču ovogodišnjeg US Opena praktično zagrijavao za predstojeće, teže okršaje.

  US OPEN: Nole se zagrijavao protiv Bola Izvor: MONDO

Ili se bar tako činilo u meču sa Karstenom Bolom, budući da je srpski teniser slavio sa ubjedljivih 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:4 i bez mnogo muke stigao do trećeg kola takmičenja.

Mladi Australijanac, koji posljednjih mjeseci igra najbolji tenis u karijeri, pokušao je da bude ravnopravan protivnik četvrtom sa ATP liste, ali nije imao ni dovoljno snage ni umijeća da ozbiljnije priprijeti.

On je tokom drugog seta došao do jedine prilike da napravi brejk, i nije uspio da je iskoristi, za razliku od Đokovića koji je stvorio čak 16 šansi, a realizovao tek tri.

Iako je u tome podbacio srpski igrač sve vrijeme je kontrolisao igru na terenu, djelovao ubjedljivije i igrao staloženo, o čemu svjedoči podatak da je protivnika natjerao na 45 neiznuđenih greški, dok je on napravio svega 18.

Iako je sve djelovalo lako, Novak tvrdi da je na terenu sve izgledalo drugačije.

"Uvijek je teško predvidjeti kako će igrati protivnik koga ne poznajete. Ja nisam gledao nijedan Bolov meč i samo sam mogao da pretpostavim kakvom će se igrom suprotstaviti. Uvijek je malo opasno biti u takvoj poziciji, jer ne znate da li rival može da vas iznenadi. Ipak, ispalo je dobro, bio sam maksimalno oprezan, fokusiran tokom cijelog meča i uspješno sam predviđao njegove naredne poteze. Drago mi je što sam brzo završio posao", izjavio je Đoković posle trijumfa.

Nole je tako poslije 109 minuta igre upisao drugi trijumf u Njujorku i u trećoj rundi takmičenja igraće protiv Amerikanca Džesija Vajtena, 276. igrača sa ATP liste.

Domaći teniser, koji se do sada nije susretao sa Đokovićem, u drugom kolu je eliminisao Argentinca Maksima Gonzalesa sa 6:7, 6:4, 7:5, 6:2 i stigao do najboljeg plasmana u karijeri na US Openu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC