• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Buđenje "orlova"!

Dan poslije lošeg starta i poraza od Bugarske, odbojkaši Srbije pokazali su da nisu u lošoj formi. Ceh su platili Česi - 3:0. U nedelju sa Italijom.

 ODBOJKA (EP): Buđenje "orlova"! Izvor: MONDO

Tako se igra... Dan poslije neprijatnog i iscrpljujućeg poraza od Bugarske na startu 26. Evropskog prvenstva u Turskoj (2:3), branioci bronzanog odličja pokazali su snagu, kvalitet i više od svega - pobjednički elan.

Ceh su u petak uveče u dvorani Abdi Ipekči u Isanbulu platili Česi, povratnici na veliku scenu. Poslije svega 68 minuta, bilo je ubjedljivih 3:0 za "orlove" (25:22, 26:24, 25:14).

Reprezentacija Srbije će u subotu, kada se u Grupi D sastaju Italija i Češka, biti slobodna, a odluka o plasmanu u drugu fazu, odnosno količini prenijetih bodova u četvrfinalnu Grupu F, pašće u nedelju kada Srbiju očekuje duel sa Italijom (14.00).

Prethodno su u petak Italijani poraženi od Bugarske sa 3:0, tako da su Bugari već obezbijedili mjesto u Grupi F.

Meč protiv ekipe Češke, koja se podrazumijeva kao autsajder u grupi, nije bio nimalo lak za Nikolu Grbića i drugove. Nije smjelo da počne loše, jer bi onda nervoza učinila da sve postane još teže...

I, nije počelo loše.

Prvi set pokazao je da Srbija u Istanbul nije doputovala u lošoj formi i da je meč sa Bugarskom (nadamo se) bio izuzetak.

Plavi su u petak bili rastrčani, vedri, pokretljivi u bloku (dan ranije imali su samo četiri bloka u pet setova) i raznovrsniji u napadu... Jedina loša stvar koja se dogodila u petak uveče na Bosforu je povreda srednjeg blokera Dragana Stankovića, koji je nezgodno doskočio poslije dobro odigranog prvog tempa u finišu drugog seta (25:24).

Odmah se uhvatio za preponu i pokazao selektoru Igoru Kolakoviću da ga zamijeni, a kraj meča odgledao je u sjedećem položaju sa oblogama.

Zamijenio ga je drugi igrač sa najdužim stažom u timu, Andrija Gerić i odmah učestvovao u bloku kojim su "orlovi" osvojili jedini dramatičan, drugi set - 26:24.

U trećem, Gerić se dodatno razigrao i najavio da, ukoliko se radi o težoj povredi Stankovića, igra tima neće trpiti.

U prvom setu nije najbolje funkcionisao srpski napad, osvojili su samo deset poena na taj način, naspram Čeških 16, ali su poveli sa 1:0 najviše zahvaljujući bloku (4) i greškama protivnika (10).

U drugom je proradio napad, ali i servis Čeha. Lukaš Tihaček vezao je nekoliko dobrih po rukama Nikole Kovačevića i Bojana Janića, čime je uspio da od 19:21, preokrene rezultat u korist svog tima - 23:22, potom su Česi došli i do set lopte (24:23), ali je ponovo proradio blok srpskog tima, koji nije dozvolio izjednačenje - 2:0.

Ispostavilo se da poslije tog rezultata Česi nisu ni pokušali svojski da se povrate.

U trećem setu Srbi su poveli sa 4:0, potom 15:8, 19:10 i posao završili poenom Ivana Miljkovića za 25:14. Srpski korektor ponovo je bio prvi poenter meča.

Za razliku od meča sa Bugarskom, kada su na pozicijama primača počeli Kovačević i Janić, a kasnije Janića zamijenio Miloš Nikić, ovog puta tandem koji počinje utakmicu funkcionisao je odlično, tako da nije bilo prilike za Nikića da popravi utisak od četvrtka.

Na tabeli Grupe D, Bugarska je prva sa dvije pobjede i četiri boda, slijedi Srbija sa tri, dok Italija i Češka sa po jednim porazom imaju po bod.

ODBOJKA (EP): Bugari "odrali" Italijane

Odbojkaši Bugarske već su se plasirali u četvrfinalnu Grupu F i mirno mogu da čekaju rasplet u prvoj fazi 26. Evropskog prvenstva u Turskoj.

Dvadesetak sati nakon što su poslije velike borbe pobijedili Srbiju na startu takmičenja u Grupi D (3:2), Bugari su u Abdi Ipekči dvorani u Istanbulu nadigrale i Italiju. I to ubjedljivo - 3:0 (26:24, 25:22, 25:22).

To znači da će Bugarska u četvrfinalnu grupu, u koju idu tri najbolje ekipe iz grupe, ali i Grupe B u kojoj su Rusija, Finska, Estonija i Holandija, najvjerovatnije ponijeti maksimalan broj bodova, jer je savladala dva teža protivnika.

U nedelju, Bugarima ostaje meč sa Češkom, ekipom koja se smatra najslabijom u grupi, a da li je tako vidjeće se u petak od 19 časova, kada Česi odigraju prvi meč na šampionatu i to protiv Srbije.

U petak je odigrano nekoliko mečeva u ostalim grupama, a u oči upada pobjeda Grka nad šampionom Evrope, Španijom u Grupi C - 3:0 (25:23, 25:20, 25:21).

U drugu fazu plasirali su se i Poljaci sa dvije pobjede od 3:1, prvo u četvrtak protiv Francuske, a onda i u petak protiv Njemačke. Poljacima u nedelju ostaje još da zavšre posao u duelu sa domaćinom, Turskom.

Isto važi i za Holandiju, s tim da su "lale" u prva dva meča za rivale imale lakše protivnike u Grupi B, Finsku i Estoniju. Četvrtoplasirane sa prošlog EP, Fince, Holanđani su pobijedili sa 3:2 u četvrtak, a u petak sa 3:1 debitante na EP, Estonce.

Po svemu sudeći, u nedelju će se sa Rusijom boriti za prvo mjesto u Grupi B i maksimalan broj bodova u drugoj fazi, gdje se ukštaju sa timovima iz "srpske" grupe.

GRUPA A


U petak: Poljska - Njemačka 3:1.

U četvrtak: Poljska - Francuska 3:1, Njemačka - Turska 3:2.

U subotu: Francuska - Njemačka (14.00), Turska - Poljska (19.00).

TABELA: Poljska 4, Njemačka 3, Francuska 1, Turska 1 bod.

GRUPA B


U petak: Holandija - Estonija 3:1.

U četvrtak: Estonija - Rusija 1:3, Holandija - Finska 3:2.

U subotu: Rusija - Holandija (14.00), Estonija - Finska (19.00).

TABELA: Holandija 4, Rusija 2, Estonija 2, Finska 1 bod.

GRUPA C


U petak: Grčka - Španija 3:0, Slovenija - Slovačka 0:3.

U četvrtak: Španija - Slovenija 3:0.

U subotu: Slovačka - Grčka (16.30).

TABELA: Španija 3, Grčka 2, Slovačka 2, Slovenija 2 boda.

GRUPA D


U petak: Italija - Bugarska 0:3, Srbija - Češka 3:0.

U četvrtak: Srbija - Bugarska 2:3.

U subotu: Češka - Italija (16.30).

TABELA: Bugarska 4, Srbija 3, Italija 1, Češka 1 bodova

(N. J. - MONDO, foto: cev.lu)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC