• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Korak unazad Troickog

Od četiri seta protiv Benetoa, Viktor je na svom nivou odigrao samo polovinu drugog, kada je osvojio pet gemova zaredom i izjednačio na 1:1.

 US OPEN: Korak unazad Troickog Izvor: MONDO

Viktor Troicki se ljetos, kao 71. na ATP listi, plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, gdje ga je zaustavio Rafael Nadal.

Sada je kao 31. reket svijeta i 30. nosilac eliminisan u drugom kolu. Nije uspio da prođe među najbolja 32, što znači da je u Njujorku doživio neuspjeh.

Poslije poraza Troickog od Francuza Žilijena Benetoa (43. na ATP listi) - 6:1, 3:6, 6:1, 6:0 - Novak Đoković ostaje jedini predstavnik Srbije u pojedinačnoj konkurenciji.

Troicki i Jelena Janković prebrodili su prvu prepreku na posljednjem grend slem turniru sezone, Janko Tipsarević i Ana Ivanović nisu uspjeli da urade ni to.

Od četiri seta protiv Benetoa, Viktor je na svom nivou odigrao samo polovinu drugog, kada je pri rezultatu 1:6, 1:3 osvojio pet gemova zaredom i izjednačio na 1:1.

Umjesto da to bude početak preokreta, situacija na terenu se vrlo brzo vratila u pređašnje stanje.

Kada pri vođstvu Benetoa od 3:1 u trećem setu nije iskoristio šansu da uzvrati brejkom, drugi po rangu srpski teniser doživio je potpuni slom igre i ambicija.

Uostalom, rezultat govori sve, kao i odnos u ukupno osvojenim poenima - 75:114.

Očigledno je da su povrede koje je Viktor vukao cijelog ljeta i maratonski duel sa Australijancem Lučakom u prvom kolu učinili svoje. U petak jednostavno nije imao snage da uradi nešto više i izbori se za duel sa Žo Vilfredom Congom u trećem kolu.

Zanimljivo, Beneto je tek u 28. godini uspio da ode dalje od prvog kola US opena! Od 2003. do 2008. su se njegovi nastupi na Flešing Medouzu redovno završavali na samom startu turnira, osim 2005. kada nije ni igrao.

Što se tiče Srba, takmičenje je u dublu završio Dušan Vemić, kojem ostaje još miks sa Flavijom Penetom.

On je u drugom kolu sa Mišom Zverevim (Njemačka) poražen od petih nosilaca, Bjelorusa Maksa Mirnjeg i Izraelca Endija Rama - 5:7, 6:3, 1:6.

Janko Tipsarević je u paru sa Amerikancem Robertom Kendrikom pobijedio Rika de Vosta (Južna Afrika) i Radživa Rama (SAD) - 6:2, 4:6, 7:5.

Tipsarevića i Kendrika vjerovatno očekuje duel sa Nenadom Zimonjićem i Danijelom Nestorom, koji u subotu ne bi trebalo da imaju problema sa Jarkom Nieminenom i Ajsamom Ul Hak Kurešijem.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC