• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Valentino Rosi odbio Ferari

Velikan moto sporta Valentino Rosi (Rossi) ipak neće nastupati za ekipu Ferarija umjesto povrijeđenog Mase (Massa).

 F1: Valentino Rosi odbio Ferari Izvor: MONDO

Šampion Moto GP serije Valentino Rosi potvrdio je da je vodio razgovore sa Ferarijem o preuzimanju mjesta povrijeđenog Felipea Mase u toj ekipi na trci za Veliku nagradu Italije narednog vikenda.

"Razgovarao sam sa Ferarijem o vožnji na trci u Monci. Ali bez potrebnih testova, to nije moguće uraditi", izjavio je Rosi za "Gazetu delo Sport".

Italijan je bio želja čelnika Ferarija nakon što se pokazalo da Luka Badoer nije dobro rješenje. Poslije njegovog otkaza odluka je pala na Đankarla Fizikelu, koji će sjediti za bolidom italijanske ekipe do kraja sezone.

"Još od ranije je poznato da ući u Formulu 1 bez pravog testiranja je veći rizik nego zabava. Jasno je da za tri dana upoznavanja sa bolidom nije dovoljno da bi se vozila trka", naglasio je popularni Doktor.

On je istakao da postoje objektivne "kočnice" za njegov ulazak u svijet Formule 1.

"Staza u Monci je zahtjevna i zbog mojih problema sa vratnim mišićima to bi predstavljalo problem. Nisam siguran da bih bio u stanju da završim trku. Druga stvar je to što tim Fiat Jamaha, za koji vozim, ima šampionske ambicije ove sezone u Moto GP šampionatu i svi smo posvećeni tome da opet trijumfujemo", istakao je italijanski as, koji je već ranije testirao Ferarijev bolid.

Ferari je poslije teže povrede Felipea Mase na trci u Budimpešti pokušao da angažuje bivšeg šampiona Mihaela Šumahera, ali je i on bio primoran da otkaže potencijalnu novu saradnju zbog bolova u vratu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC