• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srpski kadeti u finalu SP!

U finalu prvenstva svijeta! Tamo su stigli odbojkaši Srbije u kadetskom uzrastu... Za titulu će se boriti u nedelju, u 18 časova, protiv Irana!

 ODBOJKA: Srpski kadeti u finalu SP! Izvor: MONDO

Muška kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je najveći uspjeh u istoriji plasmanom u finale 11. SP, koje se održava u Italiji.

Srbija je u subotu, u Jezolu, savladala Rusiju sa 3:0 (25:20, 25:22, 25:22), poslije samo 70 minuta igre!

Kadeti Srbije su na svom prvom učešću na Svjetskim prvenstvima stigli do finala. Srbija je tako postala najuspješnija zemlja na svijetu u ovom uzrastu, pošto su i kadetkinje Srbije igrale u finalu SP ove godine, a prije toga obe kadetske reprezentacije Srbije su osvojile srebrne medalje na Evropskim prvenstvima!

Šansu da završe sa srebrima i konačno osvoje zlato, "orlići" će imati u nedelju (18.00) protiv Irana, ekipe koja je u drugom polufinalu glatko pobijedila Argentinu sa 3:0 (25:18, 25:23, 25:22).

Iranci su dobili Srbe već na ovom prvenstvu u prvoj fazi - ubjedljivo 3:0.



"Odigrali smo još jednu dobru utakmicu u Italiji. Pročitali smo Rusiju, napali ih servisom, odigrali dosta dobro u odbrani, a u drugom i trećem setu imali smo i fantastičan blok. Rusi nisu imali rješenje za našu igru, pa smo prilično lako stigli do finala , što je odlično, jer ćemo u meču za zlato biti odmorniji", izjavio je prvi trener ekipe Milan Đuričić.

"Očekivali smo ovaj trijumf, jer ih dobro poznajemo, ali smo ipak mislili da će biti teže. Imali smo jedan period loše igre krajem drugog seta, ali, zbog velike razlike u poenima, Rusi nisu uspjeli da nas stignu. Već smo ostvarili veliki uspjeh osvajanjem medalje, ali ova ekipa je u Jezolo došla sa jednom željom, a to je zlato. Maksimalno ćemo se truditi da postanemo svjetski šampioni. Poslije finala šampionata Evrope i EYOF-a u Tampereu, nismo osjećali da smo uradili nešto veliko. To je bilo sjajno iskustvo za sve nas i vjerujem da ćemo uspjeti u onome što nismo u prethodna dva finala", dodao je on.

Srpski primač Milan Perić u izjavi poslije polufinala pokazao je kako jedan sportista ne mora i ne smije da bude sujetan.

"Pokušavao sam da izdržim pritisak, jer su Rusi procijenili da sam najlošiji primač u reprezentaciji Srbije. Ne znam šta kaže statistika, ali trudio sam se da iznesem taj teret, mada mi se čini da je bilo uspješno, jer smo pobijedili i plasirali se u finale", u dahu je pričao Perić.



"Ovo je veliki uspjeh i želim da čestitam svim drugovima na trijumfu. Mislim da osim nas samih, ovaj uspjeh niko nije očekivao, ali nam je drago što je mnogo ljubitelja odbojke uz nas. Mislim da je poslije dva srebra, konačno red da se i mi okitimo zlatom. Trebalo bi da odigramo rasterećeno, bez pritiska, da pružimo najbolju partiju u Jezolu, jer to će nam biti posljednji meč u konkurenciji kadeta. Moramo da damo sve od sebe i zlato će biti naše, siguran sam", optimista je mladi as.

"Fantastičan uspjeh. Plasirali smo se u finale, ali nećemo se zadovoljiti time. Pokušaćemo da u trećem pokušaju stignemo do zlata. Odigrali smo dobar i kvalitetan meč, a mislim da je Milutinović svojim blokovima prelomio meč u našu korist", rekao je Aleksandar Atanasijević, kapiten plavih kadeta.

"Nije mala stvar plasirati se u finale Svjetskog prvenstva. Do sada smo dva puta poraženi u mečevima za titulu. Siguran sam da smo izvukli pouke iz tih utakmica. Treba da se borimo, ostavimo srce na terenu, jer igramo za Srbiju, pa tek onda za sebe. Biće sigurno teško, ali vjerujem da ćemo se i sutra radovati", objasnio je Nikola Jovović, tehničar Srbije.

SRBIJA: Kovačević (17), Perić (8), Buculjević, Jovović (3), Žarković, Milutinović (9), Petković, Mrdak, Rajković, Opačić (4), Atanasijević (14), Stanković. TRENERI: Đuričić i Radisavljević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC