• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Novak se namučio sa anonimusom

Tri časa i 28 minuta bila su potrebna četvrtom teniseru svijeta Novaku Đokoviću da primora na predaju insipirisanog Amerikanca Džesa Vitena.

 US OPEN: Novak se namučio sa anonimusom Izvor: MONDO

Na kraju, Srbin nije dozvolio iznenađenje i delirijum Amerikanaca na prepunom Luj Armstrong stadionu, drugog po veličini na Flešing Medousu - 3:1 (6:7, 6:3, 7:6, 6:4).

Teže nego što je i sanjao, Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo singla, gdje je jedini srpski predstavnik. Tamo će mu protivnik biti veliki prijatelj i nekadašnji sparing partner, Čeh Radek Stepanek, 16. na ATP listi, koji je u trećem kolu pobijedio 23. nosioca Filipa Kolšrajbera sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:3, 6:3).

Stepanek i Đoković odigrali su 2007. godine u trećem kolu US Opena jedan od najdužih mečeva u istoriji turnira, koji je trajao skoro pet sati. Na kraju je pobijedio Srbin sa 3:2 (6:7, 7:6, 5:7, 7:5, 7:6)!

Đoković vodi sa 3:1 u duelima sa Stepanekom, a peti u karijeri zaslužio je iako je igrao loše protiv Vitena.

Šta je razlog za 53 neiznuđene greške protiv debeljuce sa Floride? Možda to što Novak još nije imao ozbiljnog takmaca u Njujorku ove godine, što nije očekivao da će to biti ni Viten, 276. na ATP listi, a ispostavilo se da Amerikanac igra u životnoj formi i da je za ovo 128. izdanje US Opena debelo trenirao.

On je prošao kroz kvalifikacije i potom izbacio 29. nosioca Igora Andrejeva i Argentinca Maksima Gonzalesa.

Na talasu tih pobjeda počeo je meč sa Đokovićem, a dodatni stimulans stizao mu je sa tribina Armstrong stadiona. Dobio je prvi set u taj-brejku i to ubjedljivo 7:2!

Novak je morao znatno bolje da odigra drugi set, kako bi zaustavio osokoljenog tenisera rođenog 1982. godine, koji u karijeri nije zabilježio značajne uspjehe. Beograđanin, finalista iz 2007. godine, brejknuo je Vitena na vrijeme i izjednačio na 1:1 u setovima, tako da se krenulo "od nule".

A, onda je umalo ponovo u setovima poveo - Viten!

On je oduzeo servis Đokoviću u devetom gemu trećeg seta, poveo sa 5:4 i servirao za vođstvo od 2:1... Kada je "dotjerao cara do Duvara", Novak je vezao nekoliko dobrih retern udaraca, napravio ribrejk - 5:5, potom došao do novog taj-brejka i u njemu vratio milo za drago protivniku - 7:2.

Bio je to trenutak kada se mogao očekivati slom Vitenovog otpora - ali to se nije dogodilo.

Teniser sa Floride držao se do finiša četvrtog seta, kada je pobjednik na 13 ATP turnira uspio da mu oduzme servis i dođe u situaciju da servira za meč. U desetom gemu, Đoković je prvo došao do 0:30 i onda vezao četiri dobra servisa čime je završio težak, težak posao u trećem kolu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC