• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Cilj Partizana plasman na F4

Novi trener vaterpolista Partizana Igor Milanović kaže da je cilj da crno-bijeli odu na F4. Filipović će nedostajati, ali je zadovoljan ekipom.

 VATERPOLO: Cilj Partizana plasman na F4 Izvor: MONDO

Nikad jača konkurencija u vaterpolo Evroligi nego u sezoni koja predstoji.

Silno pojačan Pro Reko (došli Filip Filipović i Slobodan Nikić), Jadran iz Herceg Novog = reprezentacija Crne Gore, mađarske i hrvatske ekipe, kotorski Primorac koji je prošle sezone iznenadio sve.

Gdje je tu beogradski Partizan, pored koga se takođe stavlja znak jednakosti sa reprezentacijom Srbije?

Novi trener Igor Milanović, koji je počeo pripreme sa ekipom, kaže da je uzbuđen i motivisan, da je zadovoljan timom i da je pred njega uprava postavila cilj - plasman na završni turnir Evrolige.

"Uzbuđen sam i veoma motivisan da sa ovim momcima, koji su imali uspješnu reprezentativnu sezonu, napravim i uspješnu klupsku sezonu. Evroliga je ove godine nikad jača, ali naš cilj je plasman na F4 i mislim da je taj cilj dostižan", kaže Milanović.

Proslavljeni srpski vaterpolista, koji je dobio povjerenje uprave kluba sa Banjice da naslijedi Dejana Udovičića, poručuje da se filozofija Partizana ne mijenja - uvijek na pobjedu!

"Partizan će u svakoj utakmici ići na pobjedu i ostaviti srce u bazenu, kako se to ovih dana popularno kaže. Igraćemo maksimalno i davati sve od sebe", rekao je Milanović.



"NEDOSTAJAĆE NAM FILIPOVA LJEVICA"

Crno-bijeli će od 11. do 13. septembra igrati na jakom turniru u Rumuniji, gdje će im protivnici biti Honved, Eger, Oradea, Špandau i Solnok.

Na tom turniru Milanović neće tražiti rezultat, već će ga iskoristiti za pravljenje timske atmosfere i isprobavanje nekih njegovih ideja u odbrani.

"Želim da malo modifikujem igru u odbrani", rekao je Milanović i dodao da će ostatak priprema iskoristiti za sticanje snage i ostvarivanja nekih taktičkih zamisli. Dio priprema Partizan će imati u Sloveniji.

Partizan će u oktobru biti domaćin turnira "Partizanove legende", na kojem će igrati Pro Reko, Olimpijakos i jedna mađarska ekipa.

Potom slijedi regionalna Interliga, koju će, kako kaže Milanović, takođe iskoristiti za uigravanje tima pred najvažnije takmičenje - Evroligu.

"Bilo bi totalno nerealno, pretenciozno i arogantno da sada govorimo o osvajanju Evrolige kada su tu jedan Jadran koji ima 11 reprezentativaca ili Pro Reko koji ima 25 najboljih svjetskih igrača, kada su tu hrvatske i mađarske ekipe. Maksimalno ću se truditi da ovaj tim dovedem na Fajnal-for, to je cilj postavljen od uprave. Naši navijači su zaslužili da nas bodre na F4 i osjete adrenalin najjačeg klupskog takmičenja u Evropi", rekao je trener vaterpolista Partizana.

Milanović je dodao da je zadovoljan ekipom i da mu je žao što u timu neće biti Filipa Filipovića koji je odlučio da napusti klub.

"Ostaje malo gorčina zbog načina na koji je Filip otišao, ali mi smo svi profesionalci i nemamo vremena za emocije. Nedostajaće nam Filipova lijeva ruka, ali promaćemo da to nadomjestimo", rekao je Milanović.

Filipović je već počeo da trenira sa Pro Rekom (na slici), koji je imao 100.000 evra da plati Partizanu na ime obeštećenja, s obzirom na to da je on bio igrač pod ugovorom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC