• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole: Mali pad, moram bolje protiv Štepaneka

U trećem kolu najbolji srpski teniser odigrao je težak meč protiv Džesija Vitena, ali je ispunio cilj i stigao do osmine finala.

 Nole: Mali pad, moram bolje protiv Štepaneka Izvor: MONDO

"Bilo je teško igrati protiv tenisera koga ne poznajem. Nikada ga nisam vidio, a onda se on pojavio i počeo da prikazuje sjajne udarce sa osnovne linije i da vraća odlične riterne. Iznenadio me je, što je bilo nezgodno, ali sam uspio da pronađem pravi pristup na njegovu agresivnu igru i na kraju pobijedim"; istakao je Đoković.

Novak je priznao da ga je 276. igrač na svijetu dobrano namučio.

"Tokom meča pitao sam se ko je tu četvrti igrač svijeta. Bila je to zaista teško izvojevana pobjeda. Čak i da je Viten pobijedio, ne bi bilo nezasluženo. Ovo je zaista bio izazov".

On je napomenuo da je svjestan da je nivo igre bio daleko lošiji nego na prva dva duela u Njujorku, ali da je svjestan toga i da će se truditi da u narednim duelima ponovo zaigra u prepoznatljivom ritmu.

"Igrao sam 30 ili 40 odsto slabije nego protiv Ljubičića ili Bola. Vrhunski igrači susreću se sa teškim duelima i u ranim fazama takmičenja, ali uspjevaju da igraju bolje u važnim trenucima i to ih izdvaja od ostalih. Dobro je što ću imati dan pauze da analiziram loše stvari u svojoj igri i pripremim se za nastavak takmičenja".

Srpski teniser kaže da se osjeća spremnim da nastavi sa pobjedama i izbori plasman u samu završnicu.

"Dobro je što sam ovako težak meč odigrao već u težoj rundi, jer imam ambicije da daleko doguram ove godine u Njujorku. Fizički se osjećam odlično i biću spreman da u narednim duelima igram na vrhunskom nivou".

Njegov naredni protivnik biće iskusni Radek Štepanek, koga dobro poznaje. Novak očekuje težak duel, ali se nada da neće morati da igra maratonski duel od pet setova, kao što je to bio slučaj na njihovom poslijednjem duelu u Njujorku, prije dvije sezone.

"Radek je vrlo nezgodan rival, ali imam pozitivan skor i znam kako treba igrati protiv njega. Najvažnije je da u tom meču igram na svom nivou, jer ću u tom slučaju imati dobre šanse za uspjeh. Takođe se nadam da nećemo igrati duel u pet setova i da ću ponovo trijumfovati", naglasio je četvrti favorit za titulu na US Openu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC