• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Pobjeda za drugu fazu i kapitena

Reprezentacija Srbije ostvarila je pobjedu u zadnjem meču grupe D Evropskog prvenstva protiv Italije rezultatom 3:1 (25:23, 19:25, 25:12, 25:21).

 ODBOJKA (EP): Pobjeda za drugu fazu i kapitena Izvor: MONDO

Izabranici selektora Igora Kolakovića stigli su do drugog trijumfa na šampionatu u Turskoj, čime su obezbijedili dva boda koja će preneti u drugu fazu takmičenja, gdje će se ukrstiti sa grupom B, u kojoj su Holandija, Rusija, Finska i Estonija.

Srpski tim tako je poslije četiri godine ukrstio koplja na jednom velikom takmičenju sa "azurima" i revanširao im se za nedavni poraz pretrpljen na turniru u Poljskoj. "Orlovi" su tada igrali bez kapitena Nikole Grbića, a ovoga puta pobjedu su poklonili upravo njemu, kao najljepši dar za 36. rođendan.

Svjesni značaja meča, Kolakovićevi puleni, iako bez pomoći povrijeđenog Dragana Stankovića, u meč su ušli makismlno motivisani. Iako je rival na početku meča kontrolisao rezultat, srpski tim, predvođen Bojanom Janićem i Nikolom Kovačevićem odradio je odličan posao u drugom dijelu prvog seta, napravio preokret i u neizvjesnom finišu stigao do vođstva.

Uporni Italijani sve ono što su prokockali tada potrudili su se da nadoknade u nastavku, i uspjeli su u tome. Oni su stekli blagu prednost, a zatim su je i povećavali (22:16), što se ispostavilo kao nedostižno za Srbiju. "Azuri" su sjajno organizovali napade, Srbija je bila nešto lošija na prijemu i bloku, što je rezultairalo izjednačenjem.

Sve greške Miljković i drugovi ispravili su u nastavku. Odmah su nametnuli svoj ritam, krenuli da "rešetaju" protivnikov blok, pronalazili sve rupe u njihovoj igri i brzo poveli sa 13:6. U nastavku ta prednost je povećana do 20:9, nakon čega su mirno priveli set kraju i poveli sa 2:1.

To kao da je Kolakovićevom timu dalo krila, pa su u četvrtom setu riješili da završe posao. Poslije rovovske bitke na početku, Srbija je ponovo preuzela incijativu, stigla do pet poena viška (21:16), a zatim i sačuvali tu prednost.

Na Evropskom prvenstvu u Turskoj ponedjeljak je slobodan dan, a u utorak će biti nastavljeno takmičenje odigravanjem duela u novoformiranim grupama E i F.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC