• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Kadeti svjetski prvaci!

Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu šampiona na Svjetskom prvemstvu u Italiji!

 ODBOJKA: Kadeti svjetski prvaci!  Izvor: MONDO

U finalu srpski kadeti su pobijedili branioca titule, ekipu Irana sa 3:2 u setovima (25:22, 20:25, 17:25, 25:20 i 15:11), poslije čak 111 minuta igre i poslije mnogo preokreta.

Bez povrijeđenog Uroša Kovačevića, srpski kadeti su ostvarili najveći uspjeh u tom uzrastu i to na svom prvom učešću na svijetskim šampionatima.

Svjetski prvaci su: kapiten Aleksandar Atanasijević (koji je sa 24 poena bio junak finalnog susreta), zatim Milan Perić, Maksim Bučuljević, Uroš Kovačević, Nikola Jovović, Siniša Žarković, Vuk Milutinović, Dušan Petković, Milija Mrdak, Bojan Rajković, Nemanja Opačić i Čedomir Stanković. Selektor Milan Đuričić.
Osim zlatne medalje, Srbija je dobila još jedno priznanje - Aleksandar Atanasijević proglašen je za najboljeg igrača na turniru.

"Ova reprezentacija je dokazala da je jaka i velika i kad je najteže. Uspjeli smo da se vratimo u meč poslije povrede Kovačevića. I tada smo vjerovali da možemo da pobijedimo. Pružili smo maksimum i momci su zaista ostavili srce na terenu. Zasluženo smo osvojili zlato, a poslije dva izgubljena finala, jednostavno to nije moglo da se desi treći put", rekao je selektor Milan Đuričić-

Uroš Kovačević imao je veliki maler da se povrijedi u drugom setu i morao je do kraja meča da sjedi na klupi.

"Bilo je vrlo teško posmatrati sa klupe veći dio meča. Bio mi je to najgori trenutak u životu. Na kraju, presrećan sam što su moji drugovi izdržali do kraja i uspjeli da dokažu das mo najbolji na svijetu", rekao je Kovačević, primač Srbije.


Možda je otrcana fraza, ali za budućnost srpske odbojke ne treba brinuti. Kadeti su svjetski prvaci, kadetkinje vicešampionke svijeta. Uz to, obe kadetske selekcije Srbije su osvojile srebrne medalje na šampionatu Evrope ove godine.

U meču protiv Irana povela je Srbija sa 1:0 u setovima, a onda se povrijedio Uroš Kovačević. Bio je to svakako šok za sve u plavom taboru, pa je drugi, a i treći set prilično lako izgubljen. Ipak, u četvrtom i naročito u petom, odlučujućem setu, izabranici Milana Đuričića su smogli snage prvo da izjednače, a potom i da meč riješe u svoju korist i tako se revanširaju Iranu za poraz u grupi.

Treće mjesto osvojila je selekcija Argentine koja je savladala Rusiju 3:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC