• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Klajsters otpisala Venus

Belgijska teniserka se plasirala u četvrtfinale poslije nesvakidašnjeg meča sa Venus Vilijams. Pobijedili Serena, Nadal, Del Potro, Conga...

 US OPEN: Klajsters otpisala Venus Izvor: MONDO

U prva tri kola Otvorenog prvenstva SAD u ženskoj konkurenciji, ispali su nosioci broj jedan, četiri i pet: Safina, Dementijeva i Janković.

Četvrta runda donijela je još jedno iznenađenje, tako da ćemo iz najužeg kruga favorita u četvrtfinalu gledati samo Serenu Vilijams (2).

Aktuelna šampionka deklasirala je Danijelu Hantukovu - 6:2, 6:0 i očekuje pobjednicu meča Vera Zvonareva - Flavija Peneta.

Njena sestra, Venus (3), eliminisana je poslije sat i 42 minuta igre sa Belgijankom Kim Klajsters.

Povratnica na WTA Tur (poslije više od dvije godine pauze) slavila je rezultatom 2:1, po setovima 6:0, 0:6, 6:4 i sigurno će biti favorit u četvrtfinalu protiv Kineskinje Li Na.

Prva dva seta su u nedjelju uveče protekla u iznenađujućem ritmu, da bi Klajsters napravila jedini brejk u trećem setu kada je povela sa 2:1.

Rutinski je održavala prednost od dva gema sve do 5:4 i servisa za pobjedu. Venus je zahvaljujući greškama protivnice stigla do 15:40 i dve vezane brejk lopte, ali je Klajsters izjednačila i uz dvije neiznuđene greške američke teniserke stigla do vrijedne pobjede.

Belgijanka je upravo u Njujorku osvojila jedinu grend slem titulu u karijeri (2005). Venus Vilijams ima dva trofeja sa US opena (2000, 2001), dva puta je poražena u finalu, ali je od 2003. do 2008. samo jednom stigla među četiri najbolje.

Mečevi trećeg kola u muškom singlu nisu donijeli naročita uzbuđenja. Nadal je pobedio Almagra sa 3:0, a istim rezultatom su završeni mečevi Conga - Beneto i Gonzales - Berdih.

Del Potro je bio bolji od Austrijanca Kolerera (3:1), dok je Žil Simon predao Huanu Karlosu Fereru pri vođstvu Španca od 2:1 u setovima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC