• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Liuci mijenja Fizikelu u Fors Indiji

Ekipa Fors Indija saopšila je da će Italijan Vitantonio Liuci zamijeniti svog sunarodnjaka Đankarla Fizikelu koji je otišao u Ferari.

 F1: Liuci mijenja Fizikelu u Fors Indiji Izvor: MONDO

Liuci, koji je bio rezervni vozač Fors Indije u dosadašnjem toku sezone, odlaskom Fizikele dobio je priliku da se nakon dve godine pauze vrati na stazu Formule 1.

Italijan je 2005. godine vozio četiri trke šampionata Formule 1 za ekipu Red Bula, a naredne dve sezone vozio je za ekipu Toro Rosa.

“Drago mi je što smo Toniju pružili priliku da se vrati za volan, što je silno želio u protekle dve godine. Fors Indija je sad vrlo kompetitivan i trebali smo vozača koji može nastaviti sa dobrim rezultatima. Ovo je šansa da dokaže svoju predanost, brzinu i profesionalizam i siguran sam da će opravdati ukazano povjerenje”, rekao je vlasnik Fors Indije Vidža Malija.

Ekipa Fors Indije protekle nedjelje osvojila je svoje prve bodove u šampionatu Formule 1 i to u svom 30 pokušaju.

Osvojio ih je upravo Fizikela koji je startao sa prve pozicije na VN Belgije na stazi Spa Frankošam i na kraju završio kao drugoplasirani, iza vozača Ferarija Kimija Raikonena.

Vitantonio Liuci će svoj zvanični debi u ekipi Fors Indije imati 13. septembra i to na domaćem terenu u italijanskoj Monci, što će mu biti 40. nastup u šampionatu Formuli 1.

“Jedva čekam da se vratim na stazu, posebno što ću voziti kod kuće u Monci. Siguran sam da mogu da nastavim sa uspjesima za našu ekipu. Vrlo sam moivisan, u dobroj sam kondiciji i gladan bodova. Nesreća je da se sve ovo izdešavalo zbog Felipeove nesreće, ali ovo je prilika da pokažem ljudima koliko mogu”, rekao je Liuci.

Nakon što se Felipe Masa povrijedio na trci za VN Mađarske njega je u Ferariju zamijenio veteran Luka Badoer, ali on je razočarao na naredne dve trke u Valensiji i Belgiji pa je svoje mjesto morao da prepusti Đankarlu Fizikeli.

Iako je ostvario svoj životni san prelaskom u Ferari, Fizikela ima osigurano mjesto u ekipi iz Maranela samo do kraja sezone.

Ferari je, naime, ponovo pokrenuo pregovore sa sedmostrukim prvakom u Formuli 1 Mihaelom Šumaherom koji je trebao zamijeniti Felipea Masu, ali je na kraju odustao od povratka na stazu zbog zdravstvenih problema.

Njegov menadžer Vili Veber potvrdio je međutim da će Šumaher koji trenutno radi u Ferariju kao savjetnik za godišnju platu od pet miliona evra, tokom vikenda u Monci razgovarati sa poslodavcima o svojoj budućnosti u toj ekipi.

"Mihael i predstavnici Ferarija će se sastati u Monci, želimo da razgovoramo u miru o svemu. Povratak na stazu je isključivo Mihaelova stvar. On najbolje zna da li bi to bilo dobro za njega", izjavio je Veber.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC