• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanovski: US Open - podsticaj za novi uspjeh

"US Open mi je vratio samopouzdanje. Motivisana sam i želim da nastavim sa dobrom igrom i rezultatima", ističe Bojana Jovanovski.

 Jovanovski: US Open - podsticaj za novi uspjeh Izvor: MONDO

Debi Bojane Jovanovske na gren slem turnirima protekao je dobro. Treća teniserka Srbije je na US Openu igrala kvalifikacije i stigla na korak od glavnog žrijeba - u trećoj rundi savladala ju je Amerikanke Karli Gulikson, koja zauzima 132. mjesto na svijetu.

"Zadovoljna sam igrom na mečevima u Njujorku, na svom prvom nastupu na jednom tako važnom takmičenju. Postigla sam dobar rezultat, mada sam svjesna da sam mogla i mnogo više", izjavila je Jovanovski po povratku sa US Opena.

"Početak turnira bio je onakav kakav sam i željela. Servis je sjajno funkcionisao, dobro sam se kretala, udarci su me služili, sve se poklopilo. Stigla sam do samog finiša kvalifikacija, a onda smo imali neplanirani dan pauze zbog kiše, što me je malo dekoncentrisalo. Imala sam dobre šanse da meč protiv Gulikson okrenem i završim u svoju korist, ali je bilo presudno neiskustvo. Ipak, zadovoljna sam postignutim na prvom profi gren slem turniru", dodala je 17-godišnja srpska teniserka, koja je iskoristila priliku da se upozna i fotografiše sa velikim brojem vrhunskih tenisera.

Bojana je po povratku u Beograd nastavila da trenira i priprema se za turnire koji slijede.

"Za deset dana putujem u Bugarsku gdje ću odigrati turnir nagradnog fonda 100.000 dolara na šljaci, a nakon toga slijedi ekipno evropsko prvenstvo u Ljeidi, gdje ću se sa koleginicama iz reprezentacije boriti za zlato u konkurenciji do 18 godina. Vjerujem u naš uspjeh, imamo kvalitet i šansu da Srbiji dovedemo do krova Evrope".

Bojana je istakla da je vrijeme kada je morala da napravi pauzu zbog povrede iza nje i da je spremna da bilježi uspjehe.

Takmičarsku 2009. godinu započela je tek u aprilu, nakon dvomjesečnog oporavka.

"Imala sam dužu i neočekivanu pauzu zbog povrede, pa sam sezonu počela tek u aprilu. Zbog toga su svi planovi po pitanju turnira morali da se promjene. Počela sam sa manjim turnirom nagradnog fonda 10.000 dolara u Antaliji, gdje sam stigla do polufinala. Uslijedio je period loših partija, nikako nisam mogla da pronađem ritam i pravu igru, ali se to sada sve promijenilo. US Open mi je vratio samopouzdanje. Motivisana sam, vjerujem u sebe i želim samo da nastavim sa dobrom igrom i rezultatima i da do kraja sezone zabilježim što bolji plasman na WTA listi", naglasila je Jovanovski, koja će na novoj listi najboljih teniserki biti rangirana oko 210. mjesta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC