• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Novak pokazao pravo lice!

Srpski teniser poslije sat i 46 minuta dominacije pobijedio Radeka Štepaneka i plasirao se u četvrtfinale - 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3!

 US OPEN: Novak pokazao pravo lice! Izvor: MONDO

Novak Đoković i Radek Štepanek 2007. godine su se sastali u drugom kolu US opena i borili se za pobjedu gotovo pet sati.

U četvrtom kolu istog turnira 2009, njihov meč je trajao kao fudbalska utakmica, uključujući poluvrijeme.

Srpski teniser se poslije sat i 46 minuta dominacije plasirao u četvrtfinale posljednjeg grend slem turnira sezone - 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3!

Novak će za prvo grend slem polufinale u ovoj godini morati da pobijedi Španca Fernanda Verdaska, koji je izgubio prvi set, a onda eliminisao dvometraša iz SAD Džona Ajznera - 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Đoković je igrao četvrtfinale Australijan opena i Vimbldona, dok je na Rolan Garosu ispao već u trećem kolu.

"Fernando igra najbolji tenis svog života. Fizički je mnogo ojačao, vjeruje da može svakoga da pobijedi, tako da je potpuno jasno da me očekuje opasan meč", istakao je četvrti nosilac US opena.

U skorije vrijeme je odigrao samo jedan meč sa Verdaskom, na Mastersu u Madridu ga je pobijedio rezultatom 2:1 (6:2, 4:6, 6:3).

Igrali su na US openu 2005. i tada je uspješniji bio Verdasko (6:1, 4:6, 6:7, 6:4, 6:4), dok je u ukupnom skoru 3:2 u pobjedama za Novaka.

Za osam mjeseci 57 pobjeda

Meč sa Štepanekom bio je sušta suprotnost subotnjeg duela sa Džesijem Vitenom, koji je namučio Novaka više nego što je bilo ko mogao da pretpostavi.

Iskoristio je šest od 13 brejk lopti (Čeh jednu od tri), imao osam vinera više nego neiznuđenih grešaka i bio gotovo nepogrešiv na mreži (17/22), dok je Štepaneka neumoljivo "bušio" kada je ovaj pokušavao da dođe do poena kretanjem napred (18/36).

U prvom setu je pravio brejkove za vođstvo od 3:1 i 5:1, u drugom je imao dva brejka već kod rezultata 4:1, kada je Štepanek konačno uzvratio (4:3). Ali protiv raspoloženog Đokovića ovog puta nije mogao više.

"Publika je vjerovatno željela da igramo malo duže. Žao mi je ako sam je razočarao, ali hvala svima koji su ostali na tribinama u kasne sate. Njujork je poznat po takvim mečevima", rekao je Novak, čiji je meč bio posljednji na stadionu Artur Eš i počeo je poslije 21 čas po lokalnom vremenu.

"Mislim da sam odigrao odličan meč, nisam mu dozvolio ni najmanju šansu da pomisli kako može da pobijedi", dodao je Đoković.

On je poslije nadahnute partije imao vremena za imitaciju Džona Mekinroa, pa čak i kratku razmjenu udaraca sa legendarnim američkim teniserom, koji se sa tribina spustio na teren!

Egzibiciju Novaka sa Mekinroom pogledajte na našem portalu www.mtsmondo.com

Zanimljivo je da je Đoković sa ukupno 57 turnirskih pobjeda (uz 16 poraza) postao teniser sa najviše dobijenih mečeva na ATP Turu u 2009. godini.

U noći između ponedeljka i utorka na terenu je bio i Nenad Zimonjić, u paru sa Amerikankom Betani Matek Sends. Oni su u četvrtfinalu miksa poraženi od prvih nosilaca, Lizel Huber (SAD) i Maheša Bupatija (Indija) rezultatom 6:4, 6:3.

Zimonjić se prethodno plasirao u četvrtfinale dubla sa Danijelom Nestorom, pobijedivši Janka Tipsarevića i Amerikanca Roberta Kendrika poslije tri seta (6:2, 5:7, 6:4).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC