• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Masa: Ne mogu bez vožnje

"Nisam ista osoba ako ne vozim. Nadam se da se ništa u meni neće promijeniti kada prvi put poslije nesreće sjednem u bolid", rekao je Brazilac.

 Masa: Ne mogu bez vožnje Izvor: MONDO

Vozač Ferarija Felipe Masa izjavio je da udes na stazi Hungaroring, zbog kojeg će pauzirati do kraja godine, neće uticati na njegovu želju da nastavi takmičenje u Formuli jedan.

"Nisam ista osoba ako ne vozim. Nadam se da se ništa u meni neće promijeniti kada prvi put poslije nesreće sjednem u bolid", rekao je Masa za britanski "Gardijan".

On je povrijeđen krajem jula, u kvalifikacijama za Gran pri Mađarske, kada ga je u glavu pogodio dio koji je otpao sa bolida Rubensa Barikela. Ljekari su bili zabrinuti za Masino lijevo oko, ali je brazilski automobilista brzo počeo da se oporavlja.

"Najgore što je moglo da mi se desi je da se ne trkam. Užasan je osjećaj kada ne možete da vozite. Supruga me je bar deset puta pitala da li sam zabrinut i uvijek joj kažem da je vožnja ono što volim da radim", naveo je on.

Prije povratka na stazu, ljekari će morati da mu ugrade titanijumsku pločicu u glavu.

"Običan čovjek može da živi sa tim bez problema, ali za vozače je opasno, jer ako dožive nesreću, oporavak može da bude mnogo teži. Zato je potrebna operacija, ljekari moraju da mi 'zakrpe' kost. To je jedini razlog zbog kojeg mi ne dozvoljavaju da se vratim na stazu, ali uskoro ću na operaciju", kazao je Masa.

On je dodao da se fizički dobro osjeća i da će uskoro otputovati iz Brazila u Evropu kako bi vježbao na simulatoru za vožnju.

Masa je ocijenio da će završnica sezone u F1 biti veoma interesantna. Vozač ekipe Bron GP Dženson Baton trenutno vodi sa 72 boda, a 16 manje ima njegov timski drug Rubens Barikelo.

"Dženson osjeća pritisak i to je razlog njegovih malo slabijih vožnji u posljednje vrijeme. Rubens ima pet trka da ga stigne, ali sve zavisi od Džensona. Ako ne izdrži pritisak, ostaće bez titule".

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC