• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Oproštaj Srbije od medalje?

Srbija poražena od Rusije (1:3) na startu druge faze Evropskog prvenstva, šanse za plasman u polufinale svedene na minimum.

 ODBOJKA (EP): Oproštaj Srbije od medalje? Izvor: MONDO

U duelu drugog i trećeg sa prethodnog Evropskog prvenstva, pobijedio je aktuelni vicešampion, a vrlo je moguće i budući prvak "starog kontinenta".

Srbija - Rusija 1:3 (15:25, 25:17, 21:25, 19:25) u prvom kolu druge faze EP u Turskoj.

"Orlovi" su naišli na boljeg protivnika i nisu uspjeli da dobiju utakmicu u kojoj su im bodovi bili potrebni kao hljeb.

Jer, Rusija je popravila skor na 3-0, a Srbija pala na 1-2, dok se Bugarska (2-0) u večernjem terminu sastaje sa Finskom.

Pošto predstoje još samo dvije utakmice, realnost je da su izgledi srpskog tima za plasman u polufinale svedeni na minimum. Ali treba se boriti protiv Finaca (srijeda, 19.00) i Holanđana (19.00), pa šta bude.

Rusi, koje je Srbije nedavno pobijedila na završnom turniru Svjetske lige u Beogradu, uspjeli su da se revanširaju sa kamatom u Istanbulu, na takmičenju za koje su očigledno tempirali formu.

Stručni štab srpskog tima strahovao je od ruskog bloka, ali je statistika pokazala da je najviše štete nanio njihov ubitačan servis, odnosno loš prijem servisa Srbije u pojedinim fazama utakmice.

Dovoljno je reći da je u poenima osvojenim direktno iz servisa rezultat 10:1 u korist Rusije! Naravno, mnogi od tih poena su primljeni u ključnim trenucima.

Pri rezultatu 1:1 u setovima i 17:19, Juri Berežko je sa dva snažna servisa povisio na 17:21, bez obzira na to što je Igor Kolaković pokušao da ga osujeti pozivanjem tajm-auta. Uspjeli su "orlovi" da priđu na 21:23 i vrate neizvjesnost, ali je uslijedio as Maksima Mihajlova, zatim je izblokiran Nikola Kovačević i Rusi su poveli sa 2:1.

Za igrače Srbije, koji su uz mnogo truda došli do igre i vratili samopouzdanje poljuljano ubijedljivo izgubljenim prvim setom, gubitak tog seta značio je više od pola puta do poraza.

U četvrtom setu praktično nijednog trenutka nisu ugrozili dominantan položaj selekcije Rusije. Puleni italijanskog stručnjaka Banjolija poveli su rezultatom 3:6, 4:9, 8:15, kratak trzaj naših donio je 11:15, a više od toga se nije moglo.

Da je u odbojci kao u košarci, pa da treće i četvrto mjesto u drugoj fazi vode u četvrtfinale, možda bi Grbić, Miljković i drugovi uspjeli da pronađu put do pobjedničkog postolja, na kojem su se kao treći našli na prethodnim šampionatima (2005. u Rimu i 2007. u Moskvi).

Porazima od Bugarske i Rusije pokazali su da im u ovom trenutku ipak nije mjesto na samom vrhu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC