• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janić: Rusi nas "opeglali"

Rusi su takvi, kad osjete agresiju sa druge strane, oni se malo uplaše, a kad dozvoliš da te peglaju, to je već kraj", podvukao je Janić.

 Janić: Rusi nas "opeglali"  Izvor: MONDO

Nije bilo samo do nas... Najbolji odbojkaši Srbije slažu se da je nemoguće biti zadovoljan kada se izgubi ključna utakmica dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva, ali da im Rusi jednostavno nisu dozvolili da utiču na ishod meča u pojedinim trenucima.

Zaista, vicešampioni Evrope servirali su tako dobro, da "ni trojica najboljih primača servisa na svijetu", što kaže  kapiten Srbije Nikola Grbić, "ne bi mogla ništa da urade".

Linija, ugao terena, prostor između dvojice primača... Rusi su  razbili Srbiju servisima, ostali neporaženi u Grupi F, a nas ostavili Srbiju da se nada čudu - 3:1 (15:25, 25:17, 21:25, 19:25).

"U trećem setu, tamo oko 16, napravili smo dvije greške i onda su oni počeli da udaraju servis slobodnije, pogodili tri asa i slomili nas. U četvrtom, mislim da nije bilo priče... Oni su od početka igrali i servirali jako dobro, Rusija kad tako igra ne možeš im ništa. Nažalost", rekao je srednji bloker  reprezentacije Srbije Andrija Gerić.

Ostaju  još dva meča protiv Holandije i Finske, u kojima prvo moraju da pobijede maksimalnim rezultatima, a potom se nadaju ishodu ostalih duela, koji će  eventualno Srbiju poslati na jedno od prva dva mjesta u Grupi F, odnosno u polufinale.

"Nama ostaje sada da odigramo ove dvije utakmice i dobijemo ih, da se nadamo da će neko čudo da se dogodi, a čuda su uvijek moguća i mi vjerujemo u njih...", pomalo kroz osmjeh je rekao Gerić, kao da ni sam ne vjeruje u svoje riječi.

"Da budemo drugi i uđemo u polufinale, a to će biti jako teško...", dodao je.



Primača Bojana Janića još peku ruke od jakih servisa "zbornaje".

"Ako budu ovako servirali tokom cijelog prvenstva, uveren sam da će bez ikakvog problema da osvoje zlato. Ali, dobro, držimo se naše strane terena... Mislim da smo imali svoje šanse, u trećem setu gdje je sve išlo kako treba na dva razlike za nas, dozvolili smo da se zaglavimo na njihov najgori mogući servis, uzeli su četiri poena za redom i tu smo stali da igramo", konstatovao je Janić.

"Do kraja utakmice nismo ličili na ekipu... To je za analizu, ne moju, nego ne znam ni ja čiju. Ne razumijem zašto smo tako ugasili žar, a da smo ga zadržali, siguran sam bismo pobijedili", opisao je Janić pad u finišu trećeg seta, kada su ruski odbojkaši počeli da pogađaju linije iz servisa.

"Rusi su takvi, kad osjete agresiju sa druge strane, oni se malo uplaše, a kad dozvoliš da te peglaju, to je već kraj", podvukao je Janić za kraj.

Ivan Miljković priznaje da su ruski odbojkaši bili odlični u utorak popodne u Istanbulu, ali i da su imali pomoć  selekcije Srbije.

"Pored toga što su odigrali dobar meč i od nas su dobili nekoliko poena. Mi smo im u par navrata pružili podršku, tako da su uspjeli da naprave razliku koja je za nas bila nedostižna do kraja".

Najbolji poenter Srbije ističe da, ukoliko Srbija ne stigne do polufinala, ključan neće biti poraz od Rusa, već od Bugarske na startu turnira.

"Poraz koji smo imali od Bugara će ostaviti posljedice za nastavak turnira. Igraćemo da pobijedimo preostale dvije utakmice, a kalkulacije neka pravi neko drugi", pomalo je nervozan bio Miljković.


Selektor Igor Kolaković takođe je kao glavni razlog neuspjeha ukazao na nemogućnost da se ukrote servisi protivnika.

"Tukli su nas svojim najjačim oružijem, tukli su nas servisom... Dok smo imali realizaciju visokih lopti, bili smo u igri, onog sekunda kada su počeli da padaju direktni poeni, to su bile ubitačne serije za nas. Mislim da su Rusi odigrali sjajno, nismo imali riješenje za Mihajlova, ne samo mi, nego mnoge ekipe".

I on je kao preloman naznačio treći set.

"Imali smo šansu u trećem setu, kod 10:8 lako smo prepustili dva poena prednosti, da smo bili strpljiviji, uporniji, a Rusi manje kvalitetni, možda smo mogli da se dovučemo do taj-brejka", izjavio je selektor.

"U četvrtom je bila igra mačke i miša, počeli su da pogađaju linije iz servisa, Volkov i Kazakov su tukli prvi tempo, demonstrirali su bukvalno sav svoj kvalitet, ali oni su poznati po tome da igraju najbolju odbojku kad imaju rezultatsku prednost ".

Da li selektor ima zamjerke na igru svog tima?

"Ne... Trebalo je možda sa više energije da radimo, ali mislim da su Rusi bili kvalitetniji i da su zato ispred nas", pomirio se Kolaković sa tabelom, na kojoj se ne nazire plasman Srbije u polufinale 26. EP u Turskoj, naročito ne ako Bugari pobijede Finsku.



Kapiten Nikola Grbić prenio je utisak sa terena da je bilo teško mitivisati sebe i saigrače, kada se uopšte ne utiče na ishod meča.

"U odlučujućim momentima riješavalo se servisima na liniju. Da imaš najbolju trojku na prijemu na svijetu, to se ne odbranjuje. Ne mislim da smo mogli da uradimo nešto više u tim situacijama... Udarali su iz sve snage ili linije ili u konfliktne zone, gdje je uopšte teško primiti servis, a tek onda i kako treba", rekao je Grbić, koji je u reprezentaciji od 1995. godine i nije često bio u ovakvoj situaciji.

"Ne znam ni kako da se osjećam, u neku ruku sam razočaran, s druge strane, kada protivnik igra bolje od tebe, šta da kažeš... Kada se dogodi da se ne radi o tome da li si ti bio na visini ili ne, nego kada on jednim fantastičnim potezom riješi sve. Svaka im čast na tome da su u odlučujućim momentima imali hrabrosti da udaraju loptu najjače sto mogu i to im se vratilo. I u ovom četvrtom setu, kada smo igrali egal, udarali su servise u liniju. Tu je teško zadržati moral i govoriti: 'E, 'ajde sada da igramo'. Ti se trudiš i radiš sve, a on dođe i udari servis u liniju", slegao je ramenima Grbić.

"Ako budu igrali ovako, osvojiće EP", dodao je.

Da li to znači da se kapiten predao?

"Teoretske šanse uvijek postoje, mada iskreno, kada god sam očekivao da neko drugi pobijedi, kako bih ja prošao dalje, to se nije dogodilo. Nemam nadanja da će nešto tamo da se zavrti, ali i to moramo da radimo, jer je to jedini način da mi prođemo dalje. Moramo da pobijedimo ove dve utakmice maksimalnim rezultatom i da se nadamo da će na kraju da se zatvori neki krug, mada je to jako teško. Ali, nada umire posljednja", zaključio je Nikola Grbić.

GRUPA F (ISTANBUL)

REZULTATI 1. KOLA (utorak):

Srbija - Rusija 1:3 (15:25, 25:17, 21:25, 19:25)
Italija - Holandija (16.30)
Bugarska - Finska (19.00)

TABELA: Rusija 3-0, Bugarska 2-0, Srbija 1-2, Holandija 1-1, Finska 0-2, Italija 0-2.

PAROVI 2. KOLA (sreda): Italija - Rusija (14.00), Bugarska - Holandija (16.30), Srbija - Finska (19.00).

PAROVI 3. KOLA (četvrtak): Bugarska - Rusija (14.00), Italija - Finska (16.30), Srbija - Holandija (19.00).

GRUPA E (IZMIR)

REZULTATI 1. KOLA (utorak):

Njemačka - Grčka 3:1 (25:14, 33:31, 21:25, 25:21)
Španija - Poljska (16.30)
Slovačka - Francuska (19.00)

TABELA: Grčka 2-1, Poljska 2-0, Njemačka 1-2, Francuska 1-1, Španija 1-1, Slovačka 0-2.

(MONDO, foto: cev.lu)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC